ZONGULDAK Kömürspor’un sezon başında profesyonel yaparak A takım kadrosuna dahil ettiği 16 yaşındaki forvet oyuncusu Yiğit Karaman, Pendikspor maçında bir ilk yaşadı. Teknik direktör Serkan Afacan’ın ısrarla üzerinde durduğu altyapı oyuncusu, profesyonel olarak ilk resmi lig maçını oynadı.

Ereğli Demir Çelikspor’da başladığı futbolda 2016 yılında Zonguldak Kömürspor’a transfer olan Yiğit, Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi’nde U14, U15, U16 ve U17'de 3 sezonda oynadığı 74 maça 18 gol attı.

Altyapıda yaş gruplarında yeteneği kadar attığı gollerle ön plana çıkan Yiğit’e, teknik direktör Serkan Afacan’ın Zonguldak Kömürspor’da göreve başlamasıyla birlikte A takım yolu açıldı. Kamp döneminde Afacan’ın gözüne giren genç forvet, hocanın yönetime sunduğu rapor üzerine profesyonelliğe geçiş yaptı.

İLK MAÇ HEYECANI 

Sezon başından bu yana A takımla antrenmanlara çıkan genç krampon, bir çok kez 18 kişilik kadroda yer almasına rağmen hiç oynama fırsatı bulamadı. Bu sürede maç tecrübesini artırmak amacıyla U17 Gelişim Ligi’nde Kastamonuspor, Kocaelispor, Kardemir Karabükspor ve Darıca Gençlerbirliği’yle oynanan maçlarda forma giyen Yiğit, A takımda uzun zamandır büyük heyecanla beklediği forma şansını 14’üncü haftada deplasmanda oynanan Pendikspor maçında buldu.

Serkan hocanın 18 kişilik kadroya yazdığı Yiğit, kulübede başladığı maçın 87’nci dakikasında İsmail’in yerine oyuna girdi. Bu hamlesiyle genç yeteneğe güvenini ortaya koyan Afacan, geleceğin forveti olarak gördüğü futbolcusuna ilerleyen haftalarda daha fazla süre tanıyacak.

5 dakikalık uzatma süresi dahil 8 dakika süren ilk profesyonel deneyiminde oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Yiğit, daha çok süre alıp kendisine büyük güveni olan hocasını mahcup etmek istemiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

Editör: Haber Merkezi