Zonguldak Kömürspor’un kadrosuna dahil ettiği orta saha oyuncusu Murathan Buruş, kırmızı-lacivertli takımla ilk idmana çıktı. 29 yaşındaki deneyim, Kozlu’daki halı sahada yapılan idman öncesi kulüp tesislerinde Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin sorularını cevapladı.

Yarım sezonluğuna anlaştığı Zonguldak Kömürspor’da 10 numaralı formayı giyecek olan Murathan Buruş, formanın hakkını vereceğini söyledi.

Futbola Devrek’te başladığını, 13 yıldır şehir dışında 2 ve 3. Ligde farklı kulüplerde forma giydiğini anımsatan Zonguldaklı futbolcu, memleketinin takımı Zonguldak Kömürspor’da ilk defa oynayacağını, bu nedenle futbola yeni başlamış gibi heyecanlı olduğunu ifade etti.

Zonguldak Kömürspor’un büyük bir kulüp olduğunun altını çizip başarıya taşımak için elinden geleni fazlasıyla yapacağını aktaran kırmızı-lacivertli yeni transfer, teknik direktör Şenol Demir’le geçen sezon Diyarbekirspor’da sonu şampiyonlukla biten güzel bir sezon geçirdiğini, Zonguldaklı hocayla tekrar çalışma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Futbol kariyerinden Zonguldak Kömürspor’a transfer sürecini, kırmızı-lacivertli takımdaki hedeflerinden lige dair düşüncelerini samimi duygularla anlatan Murathan Buruş, 30 Ocak Pazar günü Kırşehir Belediyespor’la oynanacak 23’üncü hafta maçında kadroda yer alacak.

İşte yeni transferle gerçekleştirdiğimiz röportaj...

“HER GENCİN OYNAMAK İSTEDİĞİ KULÜPTEYİM”

“Futbola başladığım ilk yer Devrek. Sonra Gençlerbirliğine transfer oldum. 13 yıldır şehir dışındayım, 2 ve 3. Ligde farklı kulüplerde forma giydim. Nasipte Zonguldak Kömürspor da varmış. Zonguldak Kömürspor büyük bir kulüp. Her çocuğun, her gencin hayalini kurduğu, oynamak isteyeceği bir takım. Futbola yeni başlamış, yeni profesyonel olmuş gibi heyecanlıyım. Forma için, Zonguldak için, Zonguldak Kömürspor için mücadele edeceğim. Yarım dönem buradayım. Bana güvenen hiç kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağım.”

“RAKİP OLARAK OYNARKEN

ÇOK HEYECAN VERİCİYDİ”

“Çorum ve Bandırma’da oynarken Zonguldak Kömürspor’a karşı forma giydim. Zonguldak’taki maçlar benim için bambaşka bir duyguydu. Farklı bir heyecanla oynuyordum. Karaelmas Kemal Köksal Stadı bana hırs katıyordu, istek ve heyecan doluydum. Şimdi ev sahibi olarak oynayacağım. Aynı istek, aynı heyecan devam edecek. Dışarıda 67 numarayı giyiyordum, burada bana 10 numarayı layık gördüler. Tarif edilemeyecek bir duygu. Formamım hakkını vereceğim.”

“TARAFTAR EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

“Zonguldak futbol şehri, taraftar başarıya aç. Taraftarın önüne çıkacağım günü heyecanla bekliyorum. Benim için tarif edilemez bir duygu olacak. Aslında bu tür atmosferlere alışığım. Sakarya’da, Kocaeli’de, Zonguldak’ta ateşli taraftarın önünde oynadım. Şimdi kendi taraftarımızın önüne çıkacağım. Beni nasıl bir stat atmosferi beklediğini az çok tahmin edebiliyorum. Coşku, heyecan yine en tepe noktada olacaktır.”

“ZONGULDAK KÖMÜRSPOR HER ZAMAN HEDEF TAKIMIDIR”

“Zonguldak Kömürspor başarıyı hak eden bir kulüp. Aşağılarda olması kabul edilebilir bir şey değil. Hep beraber takımı yukarıya çıkaracağız. Puan durumu kimseyi yanıltmasın. Bu takım ligi yukarılarda bitirecektir. Zonguldak Kömürspor her zaman hedefi yukarılar olan bir takım olmuştur. Geçmişte bu hep böyledi. Şimdi de böyle. Bu bir hava meselesi. Takım içinde arkadaşlarım var. Aykut Emre Yakut’la daha önce Sivas Belediyespor’da birlikte oynadık. Gelmeden önce bana iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu söyledi. Büyük paralarla büyük kadrolar kurulabiliyor fakat bir takımda önce arkadaşlık gelir. Arkadaşlık ortamının iyi olduğu takımlar her zaman ipi göğüsleyen taraf olmuşlardır. Şuan puan durumunda altta olabiliriz fakat bu böyle gitmeyecek. Yukarılardaki yerimizi olacağız. Buna ben de katkı sağlayacağım.”

“ŞENOL DEMİR’LE YENİDEN

ÇALIŞACAK OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

“Şenol hocamla (Demir) geçen sezon Diyarbekirspor’da şampiyonluk yaşadık. Güzel zamanlarımız oldu. Abi-kardeş, baba-oğul gibi beraber zaman geçirdik. Diyarbakır’da ikimizde gurbetteydik. Şimdi ise kendi memleketimizde, kendi evimizde yine birlikteyiz. Bana inandı, güvendi, Zonguldak Kömürspor’a gelmemi istedi. Ben de bu şehirde, bu forma altında olmaktan dolayı mutlu olacağıma inandığım için teklifi kabul ettim. Keyifliyim. Hocamı mahcup etmeden burada sezonu tamamlamak istiyorum.”

“BU ŞEHİR, BU TAKIM DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR”

“Zonguldak bölgesi futbol şehri. Amatörü de profesyoneli de bu işi her zaman aşkla, coşkuyla, heyecanla yapıyor. Herkes kendi bölgesinin takımını en iyi şekilde destekliyor. Kilimli’si, Çaycuma’sı, Ereğli’si zamanında profesyonel liglerde oynadı. Biz küçüktük ama gördük. Zonguldak Kömürspor’un şampiyon olduğu zamanları da yaşadık. Bu şehir, bu takım her zaman en iyisini hak ediyor. Zonguldak Kömürspor her maçı kazanmak için oynar, kazanmak için sahaya çıkar. İkinci yarı periyodu zor geçecek. Tüm takımlar takviye yaptı, güçlendi. Biz de iç sahadaki maçlarımızı kazanır, deplasmandan toplayabildiğimiz kadar puan toplarsak üst sıralardaki yerimizi alırız diye düşünüyorum.”

RÖPORTAJ / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi