İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, 11 Haziran Cuma günü ilimize gelecek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada, “11 Haziran Cuma günü Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ilimizi ziyaret edecek, yanında Genel başkan Yardımcılarımız ve bazı milletvekillerimiz de olacak. Tabi bu bizim için de önemli Zonguldak için de önemli gördüğümüz bir ziyaret” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Bildiğiniz üzere Sayın Genel başkanımız 1 buçuk yıldır Türkiye’yi dolaşıyor ve gittiği yerde esnafla buluşuyor.  Bu ziyaretin amacı da zaten esnaf ziyareti kapsamında gidilen yerlerde sadece esnafların ziyaret edilmesi ve onların sorunlarının tespitine yönelik ziyaret oluyor” diyerek şunları söyledi:

“Her hangi bir şekilde ne bir teşkilata çıkış var,  ne bir kurumu ziyaret var tamamen doğal olarak esnafa gidip onların sorunlarını yerinde tespit etmeye yönelik bir gezi oluyor. Bununda faydasını şöyle görüyoruz; Türkiye’nin gidilen her yöresinde her kesimin değişik, o ilin kendine göre özelliklerine göre sorunların oluyor, bu sorunları da her hafta TBMM’de yapmış olduğu grup toplantısında da Türkiye’nin gündemine getiriyor. Bu sorunlara sahip çıkıyor. O anlamda da Zonguldak’ta da biz gerek esnaflarımızın, gerekse ticaret sahibi arkadaşlarımızın şu son 1 buçuk yılda Pandemi’nin de araya girmesi ile ekonomik kriz anlamında yaralarının derinleştiğini, hakikaten şu anda zor durumda olduklarını biliyoruz. Bunlarla ilgili sorunların ortadan giderilmesine yönelik çözümleri üretebilmek adına bu ziyaretler önem taşıyor.

Biz de bu kapsamda Gökçebey ilçesinde başlattığımız o günkü gezimize oradaki ziyaretler, akabinde Zonguldak’ta Soğuksu esnafını dolaşacağız, daha sonra Kozlu’da pazaryerinde üreticilerle buluşulacak ve Ereğli’ye geçilip çarşı ziyaretinde esnaflarla buluşulacak.

Ben Zonguldak için ve Zonguldak’taki sorunların tespiti ve bunun Meclis gündemine taşınması anlamında yararlı bir gezi olarak görüyorum. Diğer yerlerdeki gibi amacına ulaşacağına inanıyorum. Zonguldak bugüne kadar hep demokrasi kültürünü öne çıkartmış ve birbirine siyasi anlamda saygı göstermiş, sevgi göstermiş bir ildir. Onun için parti gözetmeksizin, ben bütün Zonguldaklıların da Genel Başkanımıza sevgi göstereceğine ve en iyi şekilde karşılayıp misafir edeceğine yürekten inanıyorum.

Çünkü Zonguldak halkı bugüne kadar demokrasi de en güzel sınavı vermiştir, bugün de aynı şekilde o sınavı verecektir diye düşünüyorum. Buradan bütün vatandaşlarımızı hiç ayrım olmaksızın hangi siyasi partiye gönül vermiş olsun hepsine saygı duyuyoruz ama Genel başkanımızın ziyaretinde yanımızda olmaya davet ediyoruz ve bundan da mutlu olacağımızı ifade ediyoruz. Ben buradan bütün Zonguldak halkına bu çağrımı bir kez daha yeniliyorum. Bizi şereflendirmiş olurlar. İnşallah güzel bir geziyi tamamlayıp, misafirimizi en iyi şekilde Zonguldak ile ilgili dolu dolu olarak buradan göndeririz diye düşünüyorum.” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi