Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığının 7. Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi.

Tek liste ile gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığının 7. Olağan Genel Kongresinde yeni başkan Mükerrem Ayçiçek oldu.

Karaelmas Kemal Köksal Stadında gerçekleştirilen kongreye;  Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İl Koordinatörü Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak eski Milletvekili Hüseyin Özbakır, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti ilçe ve belde teşkilat başkanları, AK Partili ilçe ve belde belediye başkanları ve delegeler katıldı.

Divan başkanlığını İl Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’in yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Genel Kongresi saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

ÇAĞLAYAN: “EMANETİ ÖNCE PARTİM DİYEREK DEVREDİYORUZ”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Mustafa Çağlayan şunları söyledi: “2017 yılının Ekim ayında aldığımız bu kutlu emaneti önce şehrim, önce partim diyerek devrediyoruz. Bu görevi yapmak bizim için onur ve gurur vesilesidir. Dört temel ilke ile görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Bunlar vefa, fıtrat, sevda ve davadır. Biz vefayı liderimiz, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Bizim ekip olarak fıtratımız çalışmaktı, hizmet etmekti bunun gereği olarak çalışmaya gayret ettik emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir gün ne olursa olsun sevgi ile yaklaşırsak herşey daha güzel olacaktır. Unutmayalım ki alanlar değil her zaman verenler kazanacaktır. Kongremiz hayırlı olsun.”

ALAN: “DOĞALGAZ ZONGULDAK’TA”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yaptığı konuşmada: “Zonguldak yıllardır beklediği hizmetlere bir bir kavuşuyor. Sahil projesi başladı seneye bu zamanlarda halkımızın kullanımına açmış olacağız. Lavuar alanı Projesinin ihale tarihi müjdesini Ekim ayı içerisinde vererek başlayacağız, Dere ıslahı çalışmaları devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre Türk Petrollerinin ÇED raporunun yapılmasını istediğini bildiren yazı Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze gönderildi. Buda demek olyor ki doğalgaz Zonguldak’ta. İnşallah bundan sonra Zonguldak’ımız sadece taşkömürü ile değil doğalgazıyla da Türkiye’nin enerjisi olmaya devam edecektir. Bugün burada 7. Olağan Genel Kongremizi yapıyoruz. Başta Sayın Mustafa Çağlayan başkanımız olmak üzere bize her zaman destek olan ilçe yönetim kurulu üyelerine ve Zonguldak’ta Belediyeyi almamıza yardımcı olan bütün dava arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yeni Merkez ilçe Başkanımıza ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

ÇOLAKOĞLU: “GÖREVİ DEVRALAN YÖNETİM BAYRAĞIBİR ADIM ÖNE TAŞIYACAKTIR”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu: “Kongremiz hayırlı olsun, görev yapan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Pandemi nedeniyle kongremizi kısıtlı yapıyoruz. Bir önceki görev yapan arkadaşlarımız bu bayrağı bir adım öne getirdiler hepsinden Allah razı olsun. Bundan sonraki arkadaşlarımızın da en büyük hedefi yine bu bayrağı bir adım daha ileri getirmek olacaktır. Biz yeni göreve gelecek olan arkadaşlarımızın bu bayrağı ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

UÇAR: “HER KESİN GÖNLÜNÜ ALIRIZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Şimdiye kadar görev yapan bütün ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Teşkilatçılık çok zor iştir. Teşkilatçılık emek ister zamanınızı vereceksiniz, paranızı vereceksiniz, alın teri dökeceksiniz. Eğer bu duygular içerisinde görev yapıyorsanız başarılı olursunuz yoksa sadece kağıt üzerinde yada koltukta isminiz olsun diye o göreve gelmişseniz o işi yapmanız ve başarılı olmanız mümkün değildir. Kongre dönemlerinde kırgın, dargınlar olabilir. Herkesin gönlünü alırız. Bu dönemlerde aramıza fitne sokmak isteyen güçler olabilir, kimsenin bu oyunlara gelmemesi gerekiyor. Bizim birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacaktır, aramıza kimse fitne sokamayacaktır. Yeni göreve gelen arkadaşlara başarılar diliyorum.”

TOSUN: “MİLLETLE OLAN BERABERLİĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun: “Göreve geldiği günden bu güne kadar genel ve yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarılarda büyük pay sahibi olan Mustafa Çağlayan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bayrağı başarıyla taşıyan Mustafa Çağlayan kardeşim bugün bayrağı Mükerrem Ayçiçek Başkanımıza devrediyor. Mükerrem Ayçiçek Başkanıma ve yönetimine başarılar diliyorum. AK Parti olarak milletle olan beraberliğimiz artarak devam edecek. Zonguldak'ın sorunlarını el ele vererek gideriyoruz. Milletvekillerimizin gayreti, Belediye Başkanımızın çabaları ile kentimizin vizyonunu değiştirecek projelerimiz hayata geçiriyoruz. Özlenen yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

YILDIZ: “AK PARTİNİN MAYASINI MİLLETİMİZ YOĞURMUŞTUR”

Zonguldak’ın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Eski Enerji Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, şunları söyledi: “Zonguldak'ta sizlerle olmaktan memnuniyet duruyorum, benim için Zonguldak’ın ayrı yeri vardır. Şu ana kadar görev yapan Mustafa kardeşimiz ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Mükerrem kardeşimiz ve yönetimine de başarılar temenni ediyoruz. Dava ve yol aslında bu ülkenin idaresine güçlü bir irade koyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin değişimine, dönüşümüne ve büyümesine bütün sizlerle beraber bu çalışmaları devam ettirdiğine hep beraber şahit olduk. Partimizin kurulalı 19 yıl oldu. Türkiye yalnız ekonomisiyle, idaresiyle, sosyal hayatıyla değil aynı zamanda beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vijdanıyla, sağduyusu ve sezgileriyle, basireti ve faziletiyle beraber büyüdü. Siyasi çalışmaların gecesi-gündüzü, yazı-kışı gibi herhangi bir mevsimi yoktur. Kuruluşundan bu güne kadar görev alan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'nin aydınlık geleceğine aynı heyecanla baktığımızı görüyorum. 10 yıl geçtikten sonra 31 Mart yerel seçimlerini kazanan Zonguldak Belediye Başkanımıza, il başkanımıza ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla çıktığımız siyaset yolculuğumuzu 10 milyonu aşan üyelerimizle beraber sürdürüyoruz. 19 yıl önce ne söylemişsek yine aynısını söylüyoruz. AK Parti milletimiz özlemlerinden ve taleplerinden doğmuştur. Ak Parti sadece milletimize yaslanan bir partidir. Ak Partinin mayasını milletimiz yoğurmuştur. Ak Partinin kumaşı millet tarafından dokunmuştur. Bu yüzden bütün çalışmalarımızın semeresi, bütün başarılarımızın bereketi ülkemize ve milletimize aittir.”

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Genel Kongresinde Mükerrem Ayçiçek yeni Merkez ilçe Başkanı oldu.

Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’in yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu; “Lütfiye Zilan Cenk, Mehmet Uzun, Hüseyin Yıldız, Ümit Yıldırım, Arzu Yalçın, Gizem Gonca Demirdöğen, Paşa Kozoğlu, Cumhur Yılmaz, Arife Dereli, Sefer Demirci, Sevim Moğul, İsmail Koç, Barış Aksu, Remzi Çebi, Ömer Erbay, Hasancan Kuvvetli, Zafer Uncu, Nihat Keloğlu, Halit Gebeş, Selim Sarı, İlyas Demirbay, Özcan Doruk, Erdinç Girgin, Aydın Tevlek, Hasan Ketenci, Enis Keskin, Murat Yıldırım, Kenan Çekiç, Mesut Yavuz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi