Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün ve Doğan Demir Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün ve Doğan Demir beraberinde Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Kutayer ile Bartın, Bolu, Karabük, Düzce, Sakarya, Sinop il başkanlarıyla birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Gelecek Partisi heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

DEMİR: “YEREL BASINI SAHİPLENİP GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir: “Gazetecilerin dünyada ve Türkiye’de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak son yıllarda mevcut hükümetin yarattığı sendrom nedeniyle maalesef basın ikiye ayrıldı. Basın Türkiye’de dördüncü güçtür ama bu gücün maalesef hükümet eliyle kötüye kullanıldığını görüyoruz. Bizim Gelecek Parti olarak talebimiz; Özgür ve bağımsız gazetecilik, özgür haber alma hakkı ve hiçbir koşulda baskılanmamış basın. Bu kapsamda yerel basınında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizlerin yerel basını güçlendirmemiz ve sahiplenmemiz lazım” dedi.

ÜSTÜN: “İKTİDARIN ZONGULDAK’A HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

ZGC’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün:

“Batı Karadeniz ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin talep ettiği konuları not ediyoruz. Aldığımız notları genel başkanımız ve partimizin yetkili kurumlarına ileteceğiz. Bu bölgenin taleplerini hem gündemimize alacağız hem de gündemde tutacağız. Yeni göreve başlayan Mustafa Kutayer başkanımız gittiğimiz her yerde sevilerek karşılanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek Partisinin gelecek anlamında Zonguldak’ta çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Genel Başkanımız ve teşkilatlarımızın heyecanını biliyoruz. İnşallah parti anlamında güzel işleri hep beraber yapacağız. Bizim kırmızıçizgilerimiz vardır. PKK’nın ve FETÖ’nün dışında memleketin her kesiminden insanımızı ayırt etmeden her kesi kucaklayacağız. Bunlara ilaveten pudraşekeri işine girmemiş, rant işlerine girmemiş insanlara bizim kapımız sonuna kadar açıktır. Bazen temiz ve düzgün olmanın bedelleri vardır ama bu bedeller hepimizin başının tacıdır. Zonguldak deyince aklımıza hep kömür gelir ama Zonguldak’ın çok daha farklı potansiyellerinin olduğunu biliyoruz. O potansiyellerin harekete geçirilmesi lazım. İktidarın Batı Karadeniz’e ve özelde Zonguldak’a hak ettiği değeri vermediğini düşünüyoruz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz Zonguldak’ın taleplerini dillendireceğiz.

ÜSTÜN: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE ANDIMIZ BİR YERLERE MESAJ!”

Bir gazetecinin İstanbul Sözleşmesi konusundaki sorusunu cevaplandıran Üstün, “İstanbul Sözleşmesi ve Andımız ikisi bir aradadır. Bunun bir seçim işareti olduğunu düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi mecliste 550 milletvekilin oy birliğiyle çıkardığı belki de tek kanundur. İstanbul Sözleşmesiyle gidilen bir seçim sürecinde belli bir kesime mesaj verilmek istendiğini düşünüyorum. Yoksa İstanbul Sözleşmesinden ziyade insanların açlık ve ekmekle imtihan olduğu bir dönemde suni bir gündem olduğunu düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi kadınların menfaatine olan bir uygulamadır” dedi.

Seçim barajı hakkındaki soruya ise şöyle cevap verdi, “Önceden resmi olarak seçimden sonra bir koalisyon kurulurdu ve o koalisyonun şartları, kimin ortak olduğu, hangi birimden kim sorumlu bilinirdi ama şuan gelinen sistemde maalesef kimin ortak olduğu da belli değil. Örtülü ortaklarda var. Bu saatten sonra ittifak sistemi olduğundan seçim barajının bir anlamı kalmadı. Ama ben şunu bilirim; özellikle seçim sistemiyle oynamaya başlayan siyasi partiler genelde ilk seçimde gitmiş oluyorlar. Gücünü kaybetmiş güreşçiler, sporcular genelde faul yaparlar bu partilerde de öyledir. Ak Parti iyi olduğu dönemlerde Pazar günleri seçim yapardı Pazar günü sabahtan benzine, mazota zam yapması gerekirse o zammı da yapardı. Millette “demek ki ihtiyaç var” derdi. Şuanda İstanbul Sözleşmesiyle bir kesime, Andımızla diğer kesime mesaj veriliyor diye düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi