Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sekreteri Medeni Yılmaz’ın yanı sıra il başkanı, ‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’’ dolayısıyla Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık’ı ziyaret ettiler.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarının soruları cevaplayan DEVA Genel Başkan Yardımcısı Medeni Yılmaz, “Türkiye’de adaletsizlik ve ekonomik kriz var” dedi.

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Partimiz Pandemi ile birlikte kuruldu. Pandeminin bütün olumsuz şartlarını birebir yaşadık ve teşkilatlarımızı çok zor şartlarda kurduk.Pandemiden dolayı sokağa çıkamadığımız için çalışmalarımızı elektrik ortamda sürdürmek zorunda kaldık. Ülkemiz şu anda ağır ekonomik şartlar içinde bulunuyor. Eğitimde, sağlıkta ve tüm alanlarda ülkemiz geri gidiyor. Biz ülkemizi ekonomik olarak rahatlatmak ve ekonomik refaha ulaştırmak istiyoruz”

Yılmaz, “Baskı ve korku iklimi hakim ülkede. Çok büyük gerilim ve kutuplaşma mevcut. En büyük kötülük toplumu ayrıştırmaları. Bu yanlış maalesef yapılıyor. Bütün illerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Toplumla bir araya gelerek, konuşarak sorunları paylaşmak istiyoruz.”

YILMAZ; BASININ ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRLI

Basının özgürlüğünün sınırlı olduğunu, gazetecilerin tutsak olduğunu da biliyoruz. Bu leke tarihin çeşitli zamanlarında çok savaş verdi ama bunlarda geçecek.”dedi.

GÜNAYDIN; BASIN İLLERİN AVUKATI

Demokrasi ve Atılım Partisinin Kurucu üyesi Rektör İhsan Günaydın, “Gününüz kutlu olsun. Yerel basında görev yapmak zor. İllerin avukatı temsilcisisiniz. Ekonomik kriz gazetecileri de vuruyor. Ekonomide istikrarsızlık söz konusu. Amaç refahı arttırmak ama refah çok geniş bir kavram.Temel sorun fiyat istikrarı ve işsizlik. İşsizlik yoksulluğu da beraberinde getiriyor” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sekreteri Medeni Yılmaz’a Zonguldak gezisinde DEVA İl Başkanı Fatih Keleş ve yönetimi eşlik etti.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık, Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sekreteri Medeni Yılmaz’a ekibine ziyaretleri için teşekkür ettik. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi