Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Ziyaret ile birlikte Zonguldak’ın kazanımlarının çok olacağını belirten Tosun, “Cumhurbaşkanımız başta yerelde belediyelerimiz olmak üzere yapılan projelerin devamlılığı noktasında her birimle ilgili bakanlarımıza tembihlerini yaparak, çoğu şeyi de yerinde görerek yapılması gerekenlerin talimatlarını verdi. İnşallah Zonguldaklı hemşerilerimizde memnun kalmışlardır sonuçta sayın cumhurbaşkanımız Zonguldak’tan memnun ayrıldı” dedi.

Sayın cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza ilimize yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum diyen Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAKLILARLA BULUŞTU

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak ziyareti uzun zamandır yapmak istediği bir ziyaretti. 4 Haziran günü sayın cumhurbaşkanımız Zonguldaklılarla buluştu. Cumhurbaşkanımızın bakanlarımız, önceki dönem görev yapmış meclis başkanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, kadın kolları genel başkanımızla bu ziyareti gerçekleştirmesi Zonguldak için çok güzel oldu. Cumhurbaşkanımız adını verdiği Uzunmehmet Camiini açtı, çevre düzenlemelerini incelemesi ve vatandaşlarımızla hasbihal etti. Ardından 10 yıldır belediyesi bizde olmayan geçtiğimiz yerel seçimde aldığımız Zonguldak Belediyesini ziyaret etti. Belediyemizde Zonguldak’ımız için verimli bir görüşme oldu. Zonguldak Belediyesi ziyaretinin ardından sayın cumhurbaşkanımız MFA Kocayusuf Maske Fabrikasının açılışını yaptı. Esas müjdelerin verildiği Filyos’a geçtiğimizde 135 milyar metreküp doğalgaz rezervinin tekrar bulunduğunu müjdeledi. Bu şekilde 540 milyar metreküp doğalgaz rezervinin müjdesini de vermiş oldu. Bu dünyaya verilen bir mesajdı. İnşallah yeraltı kaynaklarımızın sayısı her geçen gün artacak. Petrolle ilgili Akdeniz’de aramalarımız devam ediyor. Şuanda hedefimiz 100 bin varil petrole ulaşmak. Diyarbakır ve Trakya’da petrol şuanda çıkmaya başladı her geçen günde sayı artıyor.

ZONGULDAK CUMHURBAŞKANIMIZIN GELİŞİYLE ÇOK ŞEY KAZANDI

Zonguldak’ımız cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın gelişiyle çok şey kazandı. Milletvekillerimiz, bizler, belediye başkanlarımız yapılması gerekenler noktasında cumhurbaşkanımıza bilgileri aktardık. Filyos Bölgesinde sanayi çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanımız havayolu, karayolu ve tren yolunun biran evvel bitirilmesi noktasında talimatlarını verdi. Bizde Zonguldak şehir girişini rahatlatacak olan Mithatpaşa 1-2, T1-T0 tünellerinin Kilimli’ye kadar olan kısmının hızlı bir şekilde devam ettiğini yılsonuna kadar açılacağını cumhurbaşkanımıza aktardık ve Kilimli’den sonrasının da bizim için önemli olduğunu söyledik. İnşallah Kilimli’den sonra onlarda yapım aşamasına geçer. Çünkü Kilimli’den sonrası biraz uzun sürecek bir iş ve maliyetleri yüksek. Önemli olan işin başlaması çünkü başlandıktan sonra işin sonu geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız onlarında talimatlarını verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız yoğun programlarının ardından saat 22.00 gibi Zonguldak’tan ayrıldı. Zonguldak için dolu dolu bir program oldu. Zonguldak’ın kazanımları çok olacak. Cumhurbaşkanımız başta yerelde belediyelerimiz olmak üzere yapılan projelerin devamlılığı noktasında her birimle ilgili bakanlarımıza tembihlerini yaparak, çoğu şeyi de yerinde görerek yapılması gerekenlerin talimatlarını verdi. İnşallah Zonguldaklı hemşerilerimizde memnun kalmışlardır sonuçta sayın cumhurbaşkanımız Zonguldak’tan memnun ayrıldı. İnşallah 2023 yılına kadar bu projeleri bitirmeye çalışacağız. Diğerleri de devam edecek.”

PANDEMİDE HÜKÜMETİMİZ ESNAFIN YANINDA OLDU

Gazetecilerin Perşembe günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından ne gibi kararların çıkmasını bekliyorsunuz sorusuna Tosun: “Yaklaşık 16 aydır tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve Zonguldak’ımızda pandemi ile uğraşıyor. Pandemi sürecinde hükümetimiz esnaflarımızın yanında oldu. 600 milyar TL üzerinde esnafımıza destek verildi. Bunların bir kısmı hibe şeklinde oldu. Kira yardımları yapıldı, krediler verildi. Ama yine de lokantacı, kahvehaneci kafelerimiz gibi yerlerimiz bayağı sıkıntı yaşadılar. Yavaş yavaş bu işletmelerimiz açılmaya başladı. Burada bizim temennimiz vatandaşlarımızın rahat hareket etmeleri çünkü pandemi halen dünyada ve Türkiye’de halen devam ediyor. Zonguldak bir bakıyorsunuz vaka sayısında 50 oluyor sonrasında 75 oluyor. İnşallah bakanlar kurulu toplantısından sonra kapalı olan işletmelerimizde açılır. Sonuçta iş insanda bitiyor insanlarımızın dikkat etmesi lazım.”

SONUÇTA TTK’DA KÖMÜR ÇIKTIKÇA LAVUARDA YIKANACAK

Gazetecilerin Türkiye Taşkömürü Kurumun lavuar konusunda ihaleye mi çıkacak sorusuna Tosun şu cevabı verdi, “Sonuçta Türkiye Taşkömürü Kurumunda kömür çıktıkça lavuarda yıkanacak. Genel Müdürlüğümüz Enerji Bakanımızla görüşerek bu konuda kendileri mi kömürü yıkayacak yoksa ihaleye mi verilecek konusunda kararlarını verecekler. Doğalgazı bulduk taşkömürü ikinci planda diye bir şey yok. Taşkömürünü de biz fabrikalarımızda kullanıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar Enerji Bakanlığımızda yapılıyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi