İYİ Parti Genel Başkan başdanışman yardımcısı Mustafa Adil Özkan, iktidarın PCR testi ile ilgili aldığı karar üzerine açıklama yaptı.

Özkan açıklamasında,”6-8 haftalık bir dönemde Avrupa’nın yarısının yani 250 milyon kişinin Omicron alacağı ve bu rakamın Türkiye’de karşılık bulacağı insan sayısı 40 milyon kişi, 2 ay boyunca haftada 5 milyon günde ise 700 bin kişinin virüse yakalanacağı ne yazık ki bu rakamların da zamanla artacağı bildirildi” diyerek şunları söyledi:

“Bu verilerden hareketle ABD ve Avrupa alarma geçmişken Türkiye’de hükümetin ani bir genelge ile PCR testini toplu yaşam alanlarına girişte ve her türlü sosyal alanda zorunluluk olmaktan çıkarması halkın sağlığı ile kumar oynamak, aklı ile alay etmektir. Partimiz İzmir Milletvekili ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray ile bu konu hakkında yaptığımız istişare sonucunda PCR testinin kaldırılması ile ilgili hükümetin attığı bu yanlış adımın bir an önce geri alınması vatandaşımızın sağlığı açısından son derece önem arz etmektedir.Bu süreçte Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı yanlış sağlık politikaları da ivedilikle yeniden gözden geçirilmelidir. İYİ Parti olarak Covit-19 virüsü ile ilgili mücadele sürecinin en başından bu yana tüm uyarılarımıza rağmen şu an halkımızın sağlığı alınan bu hatalı kararla hiçe sayılmıştır. Salgının ilk günlerinden beri saray çalışanlarına her gün düzenli olarak PCR testi yapıldığı hepimizce malumdur.Acaba orada da test zorunluluğu kaldırıldı mı yetkililer açıklama yapmalıdır.Gerçek vaka sayılarının vatandaştan gizlendiği aşikârdır. Kamusal alanlar dahil olmak üzere; konser, gösteri, toplu taşım, iç hat uçak yolculukları gibi bulaş riskinin en üst düzeyde yaşandığı ortamlara girişlerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmak; aşılarını tam olmuş, maske ve mesafe kurallarına uymuş vatandaşı hiçe saymaktır.Ayrıca 2 yıldır hayatını tehlikeye atmış,gece gündüz demeden tüm olumsuz şartlara rağmen görevinin başından bir an olsun ayrılmamış ve bu uğurda çok sayıda personelini Covit-19 dan kaybetmiş sağlık çalışanlarına da yapılmış çok büyük saygısızlık, onca emeği hiçe saymaktır. Vatandaşın salgın başta olmak üzere tüm ekonomik çıkmazını göz ardı ederek, üreticinin kan ağladığı, işçi memur ve emeklinin günden güne yaşam alanının daraldığı şu günlerde hiç değilse sağlığına sahip çıkmak Devletimizin aslî görevidir. AKP iktidarının aldığı bu karar son derece yanlış ve tehlikedir, en kısa süre içinde salgın tedbirlerinin yeniden ele alınması, vatandaşımız adına alınan PCR testi ile ilgili bu yanlış karardan vazgeçilmesi için İYİ Parti olarak azim ve kararlılıkla her şartta vatandaşımızın yanında olup, haklarını gözeterek ve böyle talihsiz bir karardan dönülmesi için takipte olacağız” Haber: Ahmet ÇİMEN

Editör: Haber Merkezi