CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, iş güvencesinden yoksun, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinden mahrum, ağır ve kötü koşullarda, uzun saatler boyunca düşük ücretler karşılığında çalışan 1 milyon ev işçisinin yaşadığı sorunlar için TBMM’de komisyon kurulmasını istedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, CHP Grubu Sözcüsü Ünal Demirtaş; “Ev hizmetlerinde çalışan işçilerin yaşadığı ağır sorunları, salgının başlamasıyla yıkıcı sonuçlarını gösterdi. Bir milyon ev işçisi kapının önüne konuldu. Sosyal güvenceleri yok. Yüzde 95’i kayıt dışı çalışıyor. Günlük yevmiye ile çalışıyorlar. Başka bir gelirleri yok. Sosyal yardımlardan da faydalanamıyorlar. Bu insanlar ne yiyecekler? Kiralarını, faturalarını nasıl ödeyecekler? Sosyal devlet anlayışı gereği bu vatandaşlara sahip çıkılmalıdır. En azından, bu vatandaşlarımızın 1.431 TL’lik nakdi ücret desteğinden faydalanması gerekiyor” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş önergesinde “1 yıldır işsizlikle mücadele ediyorlar. Temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Kiralarını ödeyemiyorlar. Sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar. 100 kişiden 95’i kayıt dışı çalışıyor. Hukuki güvenceleri yok. Ekonomik güvence yok.Ücretler yetersiz. Sendikalaşma oranı çok düşük. ILO’nun sözleşmesi onaylanmalı” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi