Ören sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda, “Ankara Sincan'da oynanan maksatlı bir tiyatro,Erbakan'ın şeyhlere, şıhlara konutta verdiği iftar yemeği, Kayseri belediye başkanın saçmalamaları. Ankara sokaklarında tankların kendi halkına gövde gösterisi,aklımızda kalanlardan bazıları.  Türkiye siyasi tarihine 28 Şubat MGK kararları diye geçen bu kararlar etkisini tüm ülkede gösterdi” diyerek şunları söyledi:

“Namazını kılan sağ cenahtaki herkese dönemin asker, polis ve bürokrat erbabı düşman kesildi.O vakitler Ereğli Türk Eğitim Sen temsilcisiyim. Kdz Ereğli de batı çalışma grubu kurulmuş. Başlarında  komutan, ilçe emniyet müdürü, mal müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, ve bildiğimiz bir okul müdürü.Soldaki tüm parti ve STK’larda  destekçileri. Okul müdürü ve müdür yardımcılarına bürokrasideki tüm yöneticilere sürekli soruşturma açılıyor,imzasız dilekçeler gerekçe gösterilerek milliyetçi muhafazakar kesim görevden alınıyor,fişleniyordu. Bunlardan biride şahsımdır.

Çocuklar baş örtüsü ile İmam-Hatip okullarına alınmıyor, okulun önüne gelen veli ve öğrencilere belediyenin itfaiye aracından su sıkılıyordu.10-15 İmam Hatip  ortaokulu  kız öğrencisi araçlara alınarak sorguya götürülüyordu. Bayrak direği 2 cm eğri diye okul müdürümüze soruşturma açılıyordu. Başörtüsünden vazgeçmeyen bayan öğretmenler ya görevlerini bırakıyor,yada acımasız soruşturmalarla canından bezdiriliyordu.

Zor zamanlardı.Kamu Sen tüm gücü ile alanlarda idi.Ereğli’de hiç bir sağ örgütten çıt çıkmazken ben her gün basın açıklaması yapıyordum .Gazeteci Vedat Kılıç ve Bayram Tomakin  dönemin şahitleridir. Zonguldak'ta  TC Salih Alemdar olmak üzere tüm yurtta Kamu Sen başkanları 10’ar metrelik afişlere "Kesintisiz demokrasi istiyoruz" afişlerini şubelerden aşağı sallandırıyordu.

Dönemin Türk Eğitim Sen Genel başkanı Şuayip Özcan  Ankara İmam Hatip’in önünde eylem yaptığı için, aynı zamanda bu eylem yurt genelinde yapıldığı için 30 kişiye yakın başkanımız dönemin korkulu rüyası DGM’lerde yargılanıyordu.

Ve  o dönemi bize yaşatanlar bugünün CHP zihniyeti idi. Sessiz kalanları ve korkakları ise bugünün AKP’sinde ve Memur Sen’inde yuvarlanan siyasal İslamcılardır. Onun için vatanseverler şunu unutmayın ki bu siyasal İslamcılar dönemin tatlı su balıklarıdır. Bir sözümde CHP bunlardan iyidir diyen dostlara; vallahi kıldığınız namaz bile suç olur, bakmayın siz onların muhalefetteki mağdur edebiyatlarına.Selam olsun emeği, alınteri ve onuru ile yaşayanlara” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi