Saadet Partisi Zonguldak İl Divan toplantısı Dedeman Otel’de partililerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol toplantının açılış konuşmasını yaparken “Bugün 01 Eylül Perşembe. Tarihe baktığımızda geçtiğimiz Ağustos ayı, milletimiz açısından gerçekten büyük zaferlerin kazanıldığı, büyük fetihlerin gerçekleştiği bir aydır.İlk zaferimiz Malazgirt ile Anadolu'nun kapıları bizlere açılmış, son zaferimiz Dumlupınar ile de 900 yıl sonra, İslam’ı Anadolu’dan söküp atmaya çalışan emperyalistlere karşı en kesin cevap yine aziz milletimiz tarafından verilmiştir. Anadolu kılıçla değil, adaletle vatan haline getirilmiştir” dedi.

Erol açıklamasında, “Büyük zaferler, büyük ufuklar gerektirir. Asıl zafer kılıç ile değil, inanç bilgi ve strateji ile kazanılır. Tarihi değiştiren ve dönüştüren büyük liderlere baktığımızda bazı değişmeyen temel özellikler görürüz” diyerek şunları söyledi:

“Mesela ileri görüşlüdürler: Günün değil, çağın getirdiklerine göre hareket ederler. Peki bugün Türkiye’de durum ne? Bırakın çağı, üç gün sonrasını bile göremeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bırakın 50 yıl sonrasını, 5 gün sonrasını dahi hesaplayamayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Suriye’de bataklığa saplanmış bir Türkiye, bu öngörüsüzlüğün neticesidir! Dün "çocuk katili" dediğiniz İsrail’le, bugün dost olmanız bu öngörüsüzlüğün sonucudur! Dış politikadan ekonomiye, Türkiye’nin yaşadığı savrulma işte bu öngörüsüzlüklerin sonucudur maalesef. Büyük liderler istişareye önem verir, tecrübeden yararlanırlar:

Peki bugün Türkiye’de nasıl bir yönetim anlayışı hakim? Mutlak bir tek adam hakimiyeti. "Ben yaptım, oldu" mantığı ile yönetilen bir ülke. İstişarenin yerini dayatmanın, kanunların yerini kararnamelerin, ehliyet ve liyakatin yerini partizanlığın aldığı bir Türkiye. Ülke adeta Kurtlar Vadisi’ne dönmüş durumda. Meşhur Dallas dizisi, bugün Türkiye’nin yaşadıkları karşısında adeta masum kalıyor.

Büyük liderler adalet üzere davranır. Haksız yere kimseye zulmetmez, zulmedilmesine de izin vermez. Peki bugün ülkemize bir göz attığımızda gördüğümüz manzara ne? Adalete güven dibe vurmuş.. Hukukun gücü gitmiş, yerine gücün hukuku gelmiş. Maalesef bugün Ak Parti, kendi iktidarını korumak için devletin temelini yok etmektedir. Büyük liderler israf ve şatafattan uzak durur. Osmanlı çadırda kurulmuş ama sarayda yıkılmıştır!

İKTİDAR DEĞİŞMEDİKÇE SONUÇ DEĞİŞMEYECEK

Tarihi bir dönemeçteyiz. Maalesef iktidar çevresine çöreklenenler, sadece yetimin malını, garip gurebanın hakkını, milletin emeğini değil; Türkiye’nin de geleceğini çalıyor! Açık söylüyorum; bu iktidar ve bu anlayış değişmedikçe, sonuç değişmeyecektir! Ve çok net görülüyor ki bu iktidar, kendini değiştirmeye niyetli değil . O halde, vereceğiniz oylarla iktidarı sizler değiştireceksiniz.

Aynı şeyleri tekrar ederek farklı sonuç elde edilmez! Şimdi önümüzde bir fırsat var. Türkiye, artık seçim atmosferine girmiştir”

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol konuşmasında Zonguldak ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; gencimiz işsiz, vatandaşımız geçinemiyor çözümünüz var mı ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; Yeraltında 750 milyon ton koklaşabilir kömür rezervi var , bunu çıkarmak için planınız var mı ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; TTK çok zor durumda , kilit vurulacak hale geldi , kurtuluş reçeteniz var mı ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; il ve ilçelerimizde konut krizi , barınma sorunu var , kiralar aldı başını gidiyor , toplu konut projeleriniz nerede ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; il ve ilçelerimizde alt yapı sorunları buz gibi yerinde duruyor , alt yapı hamle programınız var mı ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; Zonguldak devlet hastanelerinden 182 ile randevu alınamıyor , hastalarımız torpille randevu alıyor , sağlık sistemi çöktü , önerileriniz nelerdir ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar mensupları ; sizler resepsiyondan resepsiyona , kokteylden kokteyle koşarken bu güzel ilimizin sorunlarına kim çözüm bulacak? Ey Zonguldak ilimizin iktidar partisi ve küçük ortakları ; İşyerleri yıkılmakta olan köprü altı esnafı ticaretini nerede devam ettirecek , çoluk çocuğunu nerede doyuracak ? Ey Zonguldak ilimizin iktidar partisi ve küçük ortakları ; ilimizde bulunan yerli kömür üreticileri EPDK kararı sonrası zor durumda , basına demeç vermekten başka yapmayı düşündüğünüz bir adım var mı ?

10. Sizlere bizden son nasihat ; Kendi geleceğinizi değil , kentin geleceğini düşünün”

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi İl Divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi