İYİ Parti Zonguldak il Başkanı Yavuz Erkmen, beraberinde İYİ parti Merkez ilçe Başkanı Dilay Küçük ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Genel Sekreteri Adnan Küçükvar’ın karşıladığı Erkmen, emeklilerin yaşam standardının iyileştirilmesi ve intibak yasanının da bir an önce çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Ziyarette konuşan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Genel Sekreteri Adnan Küçükvar, “Emeklinin bugün yurt çapında ve Zonguldak özelinde sorunları var. Türkiye’de sorunumuz emekli maaşlarıyla ilgili gelişmeler. Asgari ücretin 2 bin 825 TL’den, 4 bin 251 TL’ye yükselmesi yani yüzde 51’lik bir zamla karşımıza çıkması dolayısıyla sevindirici ele geçen para olarak. Aynı şekilde bugün 14 milyon emeklinin 8 milyonu taban ücret olan Bin 500 TL alıyor. Dolayısı ile bizler seyyanen para olan 8 milyon emeklimizin açlık sınırı üzerinde yani 3 bin 100 lira üzerinde seyyanen zam bekliyoruz. Bu seyyanen zamdan sonra yani 3 bin 100 lira üzerine en az alan emekli maaşının getirilmesi akabinde de asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam oranını bütün emeklilerimize istiyoruz. İkinci sorunumuz yerelle ilgili; Yerelde en büyük sorunumuz 65 yaş üstü yaşlılar halk otobüslerinden yasa ile sabit ücretsiz seyahat etme hakkına sahip. Ancak Ereğli’de 6 aydır Ereğli halk otobüsleri 65 yaş üste emeklileri ücretli taşıyor” dedi.

İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen de yaptığı konuşmada; “İYİ Parti olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener iki yıldan beri bütün illeri, ilçeleri dolaşıyor. Esnafları dolaşıyor. Bizler bulunduğumuz yörede il olsun ilçe olsun sivil toplum örgütleri ile bir araya geliyoruz onların sorunlarını alıp, bunları dile getirmeye çalışıyoruz ve en önemli unsurlarda bir tanesi de tespit edilen konuları Meclis’te ‘Milletin Sesi’ diye kürsüden dile getirilmesi ki bu anlamda derneğinizin genel başkanı Satılmış Bey’de gelip orada konuşma yaptı ve emeklilerin sorunlarını dile getirdi. Şimdi Türkiye’de her kesimin olduğu gibi en zorlanan ve şu anda zorda olan kesimin başında da emeklilerin geldiğinin bilincindeyiz.

Onun için biz İYİ Parti olarak şunu savunuyoruz. Asgari ücrette de aynı şeyi söylemiştik; 3 aylık periyodlarla asgari ücretin güncellenmesi ve bu değerin korunmasını savunuyoruz.

İşte EYT’liler meselesi var, 3600 gösterge var, yani bunların hepsinin olması gerekiyor ve sadece bazı meslek gruplarına değil, hepsine bunların yansıtılması gerekiyor. Bunların hepsinde hemfikiriz.

Yerelde de; şu anda Zonguldak’ta gerek 65 yaş üste emeklilerimizin, büyüklerimizin gerekse de engellilerimizin halk otobüslerinden yararlanma konusunda bir problem yaşanıyor. Bu problemin çözümlenmesi gerekiyor” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi