İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Geçen oturuma ait karar özetinin okunmasının ardından kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ballıca Köyü Merkez Mahallesinde, yol ve duvar ihtiyacı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 23 – 28 – 19 sayılı raporlar görüşüldü. Raporlar oybirliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Burhanettin Çakır, köylerde sık sık kesilen elektrik kesintileri ile başlanmayan tren seferlerini sordu.

Çakır açıklamasında, “Köylerde sık sık yoğun bir elektrik kesintileri oluyor. Elektrik kesintileri planlı ya da plansız can sıkıyor, Kış aylarına girdiğimiz şu günde  kalorifer yakımı, dondurucular konusunda vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. BEDAŞ bu konuda gerekli açıklamayı yapsınlar. Diğer arkadaşlarımızın da bölgelerinde aynı sorunu yaşadıklarını  tahmin ediyorum” dedi.

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Burhanettin Çakır ayrıca açıklamasında, “Tren seferleri için daha önce de mecliste konuşmuştum. Halk bu konuda yetkililerden açıklama bekliyor.  Türkiye’de 53 ilde yolcu tren seferlerinin başladığı ifade ediliyor. Neden Zonguldak’ta başlamadı” diye konuştu.

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz ve AK Parti’li il genel meclisi üyesi İsmail Terzi de elektrik kesintileri konusunu dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de Tren seferleri konusunda milletvekillerinin gerekli girişimlerini yaptığını ifade ederek, “BEDAŞ yetkililerine elektrik kesintileri konusunda sıkıntıları ileceğiz” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi