Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay, “Esnafın en öncelikli beklentisi pandemi sürecinde işletilen kredi faizlerinin silinmesi ve kredi geri ödemelerinin en az bir yıl ertelenmesidir” dedi.

Esnafın SSK, Bağ-Kur, Vergi ve Kredi taksitlerinin bir yıl faizsiz ertelenmesi talebi olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Süleyman Erbay, konuşmasına şöyle devam etti:

KÜÇÜK ESNAFLARIMIZ DEVLETİMİZDEN BEKLENTİ İÇERİSİNDE

“Özellikle küçük esnaf zor durumda pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir işyeri kapalı olan esnaflarımız var. Kantin işletmecileri, okul servisçileri, kırtasiyesiler, berberler, lokantalar, kafeler, çay ocakları gibi birçok sektör zor durumda. Vatandaşlarımız ile esnaflarımız hükümetin açıklayacağı destek paketlerine bakıyor çünkü çaresizler. Esnaf devlet işyerini kapat dedi kapattı aç dedi açtı. Bu nedenle özellikle mağdur olan küçük esnaflarımız devletimizden beklenti içerisinde. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketleri bir nebzede olsun yüreğimize su serpti ancak yeterli değil. Esnaf özellikle SSK, Bağ-Kur, Vergi ve Kredi taksitlerinin bir yıl faizsiz ertelenmesini istiyor. Esnaf Kredi Kooperatiflerinin verdiği kredilerinde faizsiz bir yıl ertelenmesini istiyoruz. Esnaflarımız bu konuda hükümetten destek bekliyor. Bu şekilde esnaflarımıza destek olunursa esnaflarımız pandemiden bir nebzede olsun az etkilenerek ticaretlerini sürdüreceklerdir.

ESNAF YÜKLÜ MİKTARDA TAKSİT ÖDEMEKLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Kredi ödeme taksirleri Haziran ayı sonuna kadar ertelendi ancak ödeme taksit sayısı ertelenmedi. Yani ödeme taksit sayısı aynı. Esnafımız eski taksitlerini Haziran ayı sonrasındaki taksitlerinin üzerine ekleyerek ödeyecek. Yani Haziran ayında esnaflarımız yüklü miktarda taksit ödemekle karşı karşıya kalacak. Bu konuda faizlerin silinmesi ve ödemelerin ertelenmesi esnaflarımızın yararına olacak. Vatandaşımızın memnuniyeti devletimizin memnuniyeti olması lazım devletimizin vatandaşlarımızı bu şekilde rahatlatmalı. Esnafın en öncelikli beklentisi pandemi sürecinde işletilen kredi faizlerinin silinmesi ve kredi geri ödemelerinin en az bir yıl ertelenmesidir. Esnaflarımızın beklentisi bu yöndedir. Bu şekilde mağduriyet olmaz esnaf normal ticaretini sürdürebilir.

SÜREKLİ KAPALI OLAN ESNAFLARIN BELEDİYE VE VALİLİKTEN DESTEK BEKLENTİSİ VAR

Ben aynı zamanda Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı ve Türkiye Kantin İşletmecileri Federasyonu Başkan yardımcısı görevini yürütmekteyim. Türkiye’nin diğer illerinde kantin işletmecileriyle, dernek başkanlarıyla irtibat halindeyiz. Pandemi sürecinde arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde birçok ilde belediyeler ve valilikler sürekli kapalı olan sektörlere aralıklarla 500 ila 1000’er lira yardım yaptıklarını duyuyoruz. Bu yönde Zonguldak’ta da ilgili kurumlardan destek bekliyoruz. Hiçbir geliri, işi olmayan esnaflarımız var.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi