Saadet Partisi Zonguldak İl Teşkilatının Aralık ayı divan toplantısı Dedeman Otel’de geniş bir katılım ile yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunduğu il divan toplantısına, merkez ve ilçe başkanları, kadın kolları, partililer katıldı.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol İstiklal marşın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, “İki gün sonra Mehmet Akif’in 85. vefat yıldönümü.Ayrıca, 2021 yılı baştan sona “İstiklâl Marşı’mızın Kabulü’nün 100. Yıldönümü” olarak değerlendirilmesi planlanmıştı. İsterseniz, eğitim gören evlâtlarımızı bir yoklayın. Varlık yokluk mücadelesi verdiğimiz, zorluk ve sıkıntılı günlerimizi aşmamızın anılarını yaşatmak için yazılan İstiklâl Marşı’nın manasından ne ölçüde haberdarlar? Bizi tarih sahnesinden silmeye azmetmiş Haçlıların tuzaklarına karşı uyanıklar mı?” diyerek şunları söyledi:

“Ne yazık ki kardeşlerimiz 20 yıl gibi uzunca bir süre iktidarda kalmalarına rağmen ne ekonomik refah sahasında ne de kültürel mirasımızın yeniden inşası noktasında halkın beklentilerine bir cevap verebildiler. Adalet vurgusu yaparak gelindi , fakat referans adı altında torpilciliği, adam kayırmayı meşru göstererek adaleti katlettiler.

İşsizlik had safhada, tarım yok edilmiş. Çiftçinin gelir kaybı yüzde 40, çalışanlar emeğinin karşılığını alamıyor. Suni ekonomik büyümeden memur ve emekli pay alamıyor. Asgari ücret olması gereken değerinin çok altında. Yoksul ve açlar süratle artıyor. Gelir dağılımı adaletsizliği dayanılmaz boyutlara ulaşmış.Ülke olarak yaşadığımız ortam ve şartlar , artık milletimizin emilecek kanının kalmadığını ortaya koyuyor. Pazarda, çarşıda emeklisi, asgari ücretlisi, işsizi, çiftçisi, hayvan yetiştiricisi, küçük işletme sahibi, esnafı isyan halinde. Her gün gelen zamlar milletin iflahını kesmiş durumda.

İster zamanında yapılsın, isterse erkene alınsın; Türkiye tam anlamıyla seçim atmosferine girmiş durumdadır. AKP, ekonomide “geçici bir rahatlama” oluşturarak erken seçim kararı alma arayışında. Bu atmosferde Saadet Partisi’nin duruşu çok önemlidir.

BU DÜZEN YIKILMALI

Ülkemizde herhangi bir bakan herhangi bir konuşma yaparken mutlaka “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla” veya “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle” ifadesini kullanıyor. Acaba bakan olmanın birinci şartı bu mudur ! Bakan olma şartlarının birinci maddesi: Herhangi bir yerde herhangi bir konuşma yaparken Cumhurbaşkanı’nın ismini veya sıfatını mutlaka anmak ! Herhangi bir bakan bakanlık makamına atanırken benim adımı veya sıfatımı mutlaka anacaksın diye yemin mi ettiriliyor acaba! Devlet yönetiminde böyle bir yemin ettirme olduğunu sanmıyoruz.

İktidar kanadının yaptığı her açıklama ve aldığı her karar sonrası, herkes birbirine şaşkınlıkla şu iki soruyu soruyor; "Eee, ne oldu şimdi?" ve "Tamam da, ne olacak şimdi?" İktidarın akşamdan sabaha, sabahtan akşama ani politika ve karar değişiklikleri, insanımıza büyük maliyetler yüklemektedir.

Politika ve karar değişiklikleri arasındaki açı farkı ise hep 180 derece; bir kere de bizi şaşırtsalar; şöyle 45 derecelik, hadi 90'a da razı olduk, değişiklik yapsalar.

MİLLÎ GÖRÜŞ İHTİYACI

Bugün, Millî Görüş modelini Saadet Partisi temsil etmektedir. Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği kadrolar buradadır. Erbakan Hoca, Saadet Partisi genel başkanı olarak ömrünü tamamladı. “Millî Görüş’ün tek partisi vardır, o da Saadet Partisi’dir. Bundan başka kim, “Ben de Millî Görüşçüyüm” iddiasında bulunursa, palyaçoya döner” vasiyetini yaptı.Saadet Partisi, 19 yıldır hiçbir devlet yardımı almadan, tamamen ana sütü ve öz kaynaklarından beslenerek bugünlere geldi. Dünyada Millî Görüşçülerden başka böyle destanlık mücadeleyi verebilecek bir topluluk yok.

Saadet Partisi’nin öncülüğünde Türkiye’nin yeniden ayağa kalkmasının zamanı geldi. Bu silkinme ve doğrulmanın işaretlerini görmekteyiz. Erbakan’ı anlamak için Erbakan gibi ağlamak gerek! Erbakan Hoca’mızın sadece 2007 Genel Seçimleri öncesi verdiği dört konferansı anlasak , ülke geleceği için umut doğacak”

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi’ne üye olanlara İl Başkanı Burak Erol tarafından parti rozetleri takılırken toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi