Deva Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Orhan Bozkurt, Zonguldak ekonomisinin çok büyük sıkıntı içinde olduğunu bu nedenle de birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Zonguldak’ta hayatın çok pahalı kiralarında çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bozkurt, “Vatandaş ekonomik olarak zor durumda olduğundan kredi çekiyor ama aldığı kredi ile kirasını mı ödesin, ailesini mi geçindirsin, esnaf ise işyerine mal mı alsın, borcu varsa borcunu mu kapatsın ne yapsın? Vatandaş ekonomik olarak ne yapacağını bilmiyor!” dedi.

Şuan piyasada sadece borçlanma var, sadece günü kurtarıyoruz yarını düşünemiyoruz diyen Deva Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Orhan Bozkurt, açıklamasına şöyle devam etti:

EKONOMİK SIKINTI NEDENİYLE İNSANLAR OLAN PARASINI DAHİ HARCIYAMIYOR!

“Tüm ülke genelinde ekonomik sıkıntı içerisindeyiz ama Zonguldak olarak daha çok ekonomik sıkıntı içerisindeyiz. Bunun bazı sebepleri var. Bunların birincisi Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı bir şehiriz. Birkaç tane sanayi fabrikamızın haricinde herhangi bir üretimimiz yok. Bunlarla birlikte pandemi süreci yaşıyoruz. Bu sebeplerden dolayı insanlar olan parasını rahatça harcayamıyor. Kiralar çok yüksek ve Zonguldak’ta hayat çok pahalı. Kiracı konumunda olan ne esnaf nede vatandaş kirasını ödeyemiyor çünkü vatandaşımız para harcayamıyor. Halk para harcayamadığından, esnafta ticaretini devam ettiremediğinden birçok esnaf işyerini kapatmak zorunda kalıyor.

BİR GÜNDE BİR BİNADA 25 DAİRE BOŞALTILMIŞ!

Bunların yanında Zonguldak artık üniversite şehri ve 30 bin civarında üniversite öğrencisi bu şehirde eğitim görüyor. Pandemi nedeniyle üniversitenin uzaktan eğitime geçmesi de şehrin ekonomisini etkiliyor. Üniversite bölgesinde bulunan esnafları ziyaret ettik esnaf arkadaşlarımız “öğrenci yok, ticaretimizi devam ettiremiyoruz” gibi şikayetlerde bulundular. Emlakçılarla görüştük emlakçılar bir gün içerisinde sadece bir binada 25 dairenin boşaltıldığını söylediler. Saydığımız sadece bir iki sebep bile şehrin ekonomisinin ne durumda olduğunu gösteriyor. Biz Deva Partisi olarak bu sebepler için çözüm yolları üretiyoruz ve iktidar partisine çözüm önerisi olarak sunuyoruz ama henüz bir karşılık göremedik.

ŞUAN PİYASADA SADECE BORÇLANMA VAR!

Devlet kredi veriyor verdiği kredinin ödenmesini öteliyor ama bu öteleme hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü vatandaşın kredi harici geliri yok! Vatandaş ekonomik olarak zor durumda olduğundan kredi çekiyor ama aldığı kredi ile kirasını mı ödesin, ailesini mi geçindirsin, esnaf ise işyerine mal mı alsın, borcu varsa borcunu mu kapatsın ne yapsın? Vatandaş ekonomik olarak ne yapacağını bilmiyor! Bu nedenle kredi alıyor borçlanıyor sonra bir kredi daha alıyor yine borçlanıyor şuan piyasada sadece borçlanma var. Sadece günü kurtarıyoruz yarını düşünemiyoruz. Zonguldak dar bir merkezde şehirleşmiş bir il o nedenle çıkıp biraz esnafı dinlemek gerekiyor. Ekonomide ki sıkıntının çözüm önerilerini birazda onlardan dinlemek gerekiyor çünkü hepsi dertli.

ÜÇ AYDA EKONOMİYİ DÜZELTECEK EKİBİMİZ VAR

Genel Başkanımız Ali Babacan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu ve o zamanki ekonomiyi zirveye taşıyan bakan kendisidir. Bu nedenle biz diyoruz ki; ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı yönetimsel bir sorun. Deva Partisinin kurduğu ekip en fazla üç ayda ekonomiyi düzeltebilecek bir ekiptir. Çünkü biz sıkıntıyı biliyoruz sıkıntının nasıl çözüleceğini de biliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi