AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun yaptığı açıklamada, coronavirüs nedeniyle ertelenen kongrelerin büyük bir ihtimal ile Haziran’dan sonra başlayacağını söyledi.

Tosun açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından normalleşme uygulamaları açıklanırken, siyasi partilerde ertelenen kongrelerin yapılması için çalışmaların başladığını ifade ederek, “Partimizde ertelenen kongreler büyük bir ihtimalle Haziran’dan sonra yapılacak” diyerek şöyle dedi:

“Haziran’ın 13 veya 14’ünden sonra kongre süreci ile ilgili çalışma olacak ve ona göre hazırlık yapıyoruz. Nisan ayında iki kongremiz vardı biri Ereğli biri de Kilimli kongremiz olacaktı. Fakat bunları erteledik. Şimdi geçen hafta genel teşkilat başkanımızla yapılan görüşmede Haziran'ın 13 veya 14'ünden sonra süreç ile ilgili bir çalışma olacak ve ona göre hazırlık yapıyoruz. Ama burada kongrelerin tarihleri şu anda net olarak belli değil. Taslak olarak bir çalışma yaptık ve kendilerine gönderdim il koordinatörümüz ve teşkilat başkanımıza. Şimdi bunlar değerlendiriliyor. Eğer süreç böyle devam ederse normalleşme sürecinde bir sıkıntı olmazsa tüm ülke genelinde Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle kongrelerimiz başlayacak. Bunların taslak çalışmaları şu anda hem bizim teşkilatlarımız hem de genel merkezimiz tarafından yapılıyor."

Tosun açıklamasına devam ederek, coronavirüs nedeniyle ertelenen Belediye ve İl Genel Meclis toplantılarının da erkene alınması ihtimalinin de olduğunu söyleyerek, “Normalleşme sürecinde  İl Genel Meclisi ve belediye meclis toplantılarının  erkene alınmasına karar verilebilir, çünkü komisyon seçimleri vardı. Onlar da büyük bir ihtimalle değerlendirilecek” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun açıklamasının sonunda, normalleşme sürecinin başladığını ancak vatandaşlar olarak tedbiri elden bırakmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi