Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve Zonguldak İl Müftülüğü işbirliği ile kan bağış kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve Zonguldak İl Müftülüğü öncülüğünde Acılık Pazar yerinde 26 Ocak Salı günü kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kan bağış kampanyasına Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, din görevlileri ve gönüllü kan bağışçıları katıldı.

Kan verin hayat kurtarın diyen Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, kan bağış kampanyasında yaptığı konuşmasında: “Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Zonguldak il genelindeki 13 hastanemizin yüzde 95 oranında kan ihtiyacını Kan Merkezimiz karşılıyor. Bu nedenle Zonguldak il genelindeki kan bağışçılarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kanın her hangi bir fabrikada üretilmediğini sadece insan vücudunda üretildiğinin, eczanelerde satılmadığının bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda bu günkü kan bağış kampanyasına öncülük eden İl Müftülüğümüze ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun ise şunları söyledi: “Zonguldak il ve ilçe müftülüklerimizde görev yapan din görevlilerimizle birlikte Türk Kızılay Zonguldak Şubesinin daveti üzerine insani ve İslami bir görevimizi ifa etmek üzere bir araya geldik. Sağlık insan için Allahuteala tarafından verilen en büyük nimettir. Sağlığını kaybetmiş bütün hastalarımıza Allah’tan şifalar diliyoruz. Sağlığı yerinde olan tüm halkımızı bu insani ve İslami görevi yerine getirmek için kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi