Yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezine, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığınca 60 bin adet koruyucu malzeme hibe edildi.

Türk Kızılay Genel Merkezince, Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezine gönderilen; 10 bin adet maske, 1000 adet koruyucu tulum, Bin 50 adet koruyucu gözlük, 4 bin adet pudrasız nitril eldiven, 12 bin 600 adet cerrahi maske, bin 800 adet ventilli maske, 4 bin 800 adet galoş, 12 bin 600 adet latex eldiven, 10 bin adet vinil eldiven Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç tarafından teslim edildi.

Koruyucu malzemelerin tesliminden sonra gazetecilere açıklama yapan Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç: “1886 yılında Hilal-i Ahmer cemiyeti olarak başlayıp bu günlere gelen Türk Kızılay’ımızın 152. yılını kutluyoruz ve vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türk Kızılay’ımız Bülent Ecevit Üniversitemize yaklaşık 60 bin adet koruyucu malzeme göndermesi bizi çok gururlandırdı. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Beye, yönetimine ve Genel Müdürümüz Alper Küçük Beye teşekkür ediyoruz. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın ve ülkemizin de başına bela olan Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele veren sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımız gece-gündüz demeden bir can daha nasıl kurtarırız anlayışıyla mücadele verdiler. Sağlık çalılarımız her şeyin en güzeline layıklar ama biz elimizden geldiği kadar yardım yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Koruyucu maskeleri teslim alan BEÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim yardımcısı Doktor Burak Bahadır ise şunları söyledi: “Türk Kızılay Zonguldak Şubesine hastanemize yaptıkları ikinci yardımdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay’ımızın 152. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Yaklaşık iki buçuk aydır korona virüs ile mücadele etmekteyiz. Tüm sağlık çalışanları ve sağlıkla ilgili kurum ve kuruluşlar dört elle bu işe sarılmış durumdalar. Bu mücadeleden şimdiye kadar olduğu gibi başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi