Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz yaptığı açıklamada, “Türkiye çapında bütün şehit aileleri ve gazilerimiz HDP’nin Esenyurt ilçe binasındaki PKK’nın o bebek katilinin posterleri ile beraber gençleri aşılamasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yorulmaz açıklamasında,  “Bu HDP milletvekilleri bu milletin vergileri ile beraber maaş alıyorlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir an önce bu işin kanunlaşması, PKK’ya teslim olan insanların meclisten maaş almamalarını istiyoruz. Bu ülkede normal bir vatandaş suç işliyorsa o suçu çekiyorsa o milletvekilleri de suçu çekmeleri lazım. PKK'ya yardım eden milletvekillerini nefretle kınıyoruz mecliste” diyerek şunları söyledi:

“Evvela çocuklarını versinler ve kendileri de Diyarbakır’daki o annelerin beklediği nöbette çocuklarını dağa kaçıranların o bebek katillerin halâ daha milletvekillerin onlara, pencereden hoparlör ile PKK işareti vermesini nefrete kınıyorum. Bu ülkede yaşıyorlarsa bu ülkenin yasalarına uymak zorundalar. Uymuyorlarsa TBMM’nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın bunu bir an evvel halkoyuna götürsünler ya da idam etsinler hepsini. Hiç böyle bir şey istemiyoruz Mecliste.

Türk milleti hiç bir zaman ayrımcılık yapmadı ayrımcılığa karşıyız. O Kürt’müş, O Laz’mış, O Çerkez’miş biz öyle bir şey beklemiyoruz. Hepsi Türk’tür. Bu ülkenin ekmeklerini yiyip, sularını içip havasından nefes alıyorsa biz bu ülkeye sadık olacağız, kanunlara da sadık olacağız. Kim suç yapıyorsa suçu ile cezalandırılacak. Bunlar artık bu işi tamamıyla aşırısına kaçtılar halen daha bebek katiline o adada bakıyoruz neden bakıyoruz bunu? Biz dışarısının emrinde değiliz o zaman vatandaşın oyuna sığınsınlar. Vatandaş biz PKK’yı istiyoruz derlerse biz de razı oluruz.

Biz 20 yaşında çocuklarımızı şehit vermişiz o kadar gazilerimiz var sakat gazilerimiz var. Göz istiyor, kol istiyor gazilerimiz. Nereden vereceğiz bunları?  Bunların suçu neydi? Onun için bir an evvel bunların Meclisten tamamıyla kökü kazınması lazım aynı FETÖ gibi. FETÖ'den da kötü bunlar. Tamamıyla Apo’nun yapmış olduğu ilk zaman ki o 1999’daki katliamı Türkiye televizyonlarında bir iki göstersinler resimlerini. Kendi ırkına Kürt’le re yaptığı işleri göstersinler 2  gün bakalım ne oluyor ?

Bu millet öyle bir millet ki bayrağını, toprağını kimseye değişmez. Onun için ben bir kez daha basınımıza teşekkür ediyorum inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız bu işin hakkından gelir diye düşünüyorum. Kendilerine iyi çalışmalar diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi