Siyaset

Kilit isim Sinan Oğan kimi destekleyecek? Şartını açıkladı!

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek seçim yarışında ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek seçim yarışında ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. TV100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programına konuk olan Sinan Oğan, 2. turla ilgili önemli konulara değindi.

Oğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Seçimin sürprizini biz yaptık. Ama memnun değilim sonuçtan. Sandıkta Türkiye genelinde organizasyonu yapacak tüm sandıkları gözetecek imkanımız yoktu. Yüzde 2 oyumuz iç edildi. Son 3 gün içinde söylediğimiz bir cümle, bir paragraf içinden alındı ve o kısım üzerinden linç edildik. Bunu yapanlar bir kısım sanatçılar, YouTuberlar, Cüneyt Özdemir gibi. Sinan Oğan olmasa seçim ilk turda biterdi. Biz en başından beri ilkeli siyaset yürütüyoruz. İlk günden beri 'Biz o günkü şartlarda kararımızı vereceğiz' dedik. Biz kararımızı verdiğimizde Sinan Oğan'ın kararı olmayacak. Bizimle birlikte hareket eden kitlenin kararı olacak. 1-2 gün içinde kararımız netleşecek. Tabanımızın önemli bir kısmını hareket ettirme kabiliyetimiz var. Bizim temel şartlarımız var bunları masaya koyacağız. Bu şartlarımız kabul edildikten sonra biz bir yediemin gibi sigorta gibi hükümetin içinde de yer alabiliriz. Sinan Oğan çekilse, seçim sonuçlarını yarım puan farkla kaybeden Erdoğan buradan puan alır seçimi kazanırdı."

Işık'ın "Temel şartlarınız nelerdir?" sorusunu da yanıtlayan Oğan, "Bir biz PKK terör örgütüyle, FETÖ ve Hizbullah'la kesintisiz mücadele.. Bu olmazsa olmazımız. Sığınmacıların bir takvim içerisinde geri gönderilmesi. Bizim takvimimiz 1 seneydi. Bir başkası seçildiğine göre 1 seneyle dayatmanın manası yok ama bir takvime bağlanmalı. HDP ve Hizbullah'a hükümette görev verilmemesi sürecin dışında tutulması. Anayasa'nın ilk 4 ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının taahhüt edilmesi. Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum." dedi. (Haber Merkezi)

Zonguldak Gazipaşa’da intihar girişimi! Zonguldak Gazipaşa’da intihar girişimi!
Bir baba silahla kızını vurduktan sonra kendi kafasına sıkıp intihar etti Bir baba silahla kızını vurduktan sonra kendi kafasına sıkıp intihar etti
Şüpheli ölüm, sulama kanalında genç bir kadının cesedi bulundu Şüpheli ölüm, sulama kanalında genç bir kadının cesedi bulundu
Genç vekil imamı kafasından vurarak tarlaya atmış Genç vekil imamı kafasından vurarak tarlaya atmış
Türkiye’nin takip ettiği kesik baş cinayetinde flaş gelişme! Tahliye edildi! Türkiye’nin takip ettiği kesik baş cinayetinde flaş gelişme! Tahliye edildi!
Kumar borcu yüzünden cinnet geçirdi! Ailesini katledip intihar etti Kumar borcu yüzünden cinnet geçirdi! Ailesini katledip intihar etti