Spor

İzmir’e ne umutlarla gitmiştik, ne halde döndük! 12’nci adam çok üzgün

Kilometrelerce uzaklıktaki İzmir Bornova’da takımı yalnız bırakmadılar

Abone Ol

2. Lig Beyaz grupta ligde kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un, kendisi gibi düşmeme mücadelesi veren Altınordu’ya 3-0 farklı yenilmesi taraftar ve camiayı kahretti. Mutlak kazanması gereken maçta rakibin her iki yarıda attığı gollere karşılık veremeyen kırmızı-lacivert takım, İzmir’de bıraktığı 3 altın değerinde puanla ligde kalma yarışında çok büyük yara aldı.

Haftaya 22 puanla 16’ncı sırada giren Zonguldak Kömürspor, 30’uncu hafta maçında 6 puan önündeki Altınordu’ya konuk oldu. Kırmızı-Lacivertli takımın ligde kalma şansını artırabilmesi için kritik bir öneme sahip 90 dakikayı muhakkak kazanması gerekiyordu. Bu bilinçle hareket eden Zonguldak Kömürspor taraftarı, kilometrelerce uzaklıktaki Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada takımı yalnız bırakmadı. Miraç Balcı ve Taner Arslantürk liderliğindeki taraftarlar, “Zonguldakspor” pankartı arkasında kalabalık bir grup oluşturdu. Gurbetçi Elmaslar taraftar grubunun da yerini aldığı tribünde, ayrıca İzmir ve çevre illerde yaşayan gurbetteki Zonguldaklılar da, zorlu deplasman müsabakasında takıma destek verdi.

Ev sahibi Altınordu Kulübü tarafından gösterilen deplasman tribününde kontenjan dahilinde 300 kişilik bir grup oluşturan Zonguldak Kömürspor taraftarı, futbolculara ekstra moral-motivasyon sağlamak için 90 dakika boyunca hiç susmadı. Sesleri kısılıncaya kadar adeta gırtlak patlatan kırmızı-lacivertli taraftar, mutlak kazanılması gereken maçın 3-0’lık ağır yenilgiyle sonuçlanması üzerine stattan büyük bir hayal kırıklığıyla ayrılıp Zonguldak’ın yolunu tuttu.

Hesapta olmayan bu yenilgiyle ligde kalma yarışında çok büyük avantaj kaybeden Zonguldak Kömürspor, son 8 haftaya rakibinin 9 puan gerisinde girdi.

SPOR SERVİSİ