Zonguldak Mikrokrediden kredi çekerek kendi ayakları üzerinde durmayı başaran kadınlar çevresindeki kadınlara da örnek oluyorlar.

Dar gelirli kadınların küçük sermayelerle desteklenerek gelir getirici faaliyetlerde bulunması amacıyla geliştirilen Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Mikrokredi ile kendi küçük işini kurmak isteyen kadınlara büyük destek verilmeye devam ediliyor.

Maddi manevi sıkıntılı günler geçirdiği dönemde arkadaşlarından Mikrokrediyi öğrenen Sevinç Balta, Mikrokrediden kredi çekerek kendi işini kurdu. Almış olduğu kaynak ile kendi dükkanını açan Balta, iş hayatına başlamış oldu. İşyerinde çalışarak ekmeğini kazanan Balta, mutlu bir bayan olarak hayatına devam ediyor. Ayrıca çevresindeki birçok kadınında mikrokredi kullanıp kendi işyerlerini kurmasına vesile oluyor.

Devrek’te evinde yaptığı elişlerini satarak geçinimini sağlarken 2012 yılında Mikrokredi ile tanışan ve bu sayede kendi iş yerini açan Emine Ay, ilk önce dükkanına kumaş aldı. Zamanla işyerini büyüten Ay, kendisi gibi geçim sıkıntısı çeken birçok bayanı Mikrokredi ile tanıştırdı. Bu sayede birçok kadında Mikrokrediden kredi çekerek gelirlerini artırdı.

Mikrokrediden 21 kez kredi çeken Ay, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlara seslenerek, “Evinde boş oturan kadınlarımız hiç çekinmeden kendiişlerini kursunlar. Bunun için çok cüzi meblağlar da bazen yeterli oluyor. Önemli olan istemek, çalışmak ve başarmak” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi