Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının birinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşimi, belediyesi meclis salonunda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında yapılan açılış ve yoklama ile başladı.

Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının birinci birleşiminde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Belediye Meclisinde gurubu olan Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Partinin temsilcileri kahraman Türk Ordusu tarafından Suriye’nin İdlib kentinde başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’na destek olduklarını belirttiler.

ALAN: “ACIMIZ BÜYÜK ÜZÜNTÜMÜZ TARİFSİZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gündem maddelerine geçmeden önce Suriye’nin İdlib kentinde askerlerimize yönelik yapılan hain saldırı ile ilgili bir konuşma yaparak: “İdlib’de meydana gelen hain saldırıda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin. Acımız büyük üzüntümüz tarifsiz. Allah Bahar Kalkanı Harekatındaki Mehmetçiklerimizin ayağına taş değdirmesin diye dua ediyoruz. Ordumuzun, silahlı kuvvetlerimizin tek yürek, tek millet olarak arkasındayız” dedi.

PAPİLA: “UMARIZ BİR DAHA BÖYLE OLAYLAR YAŞAMAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gurubu adına konuşan belediye meclis üyesi Özberk Papila: “İdlib’de şehit düşen askerlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyoruz. Umarız tüm dünyada ve ülkemizde barış ortamı biran önce sağlanarak bir daha böyle olaylar yaşamayız. 3 Mart Kozlu’da yaşanan grizu faciasının yıldönümü maden şehidi emekçilerimizi de rahmetle anıyoruz. Bir daha iş kazalarının yaşanmadığı günleri temenni ediyoruz” diye konuştu.

AY: “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

MHP adına söz alan belediye meclis üyesi Ömer Ay, “Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerimize Suriye’nin İdlib vilayetinde gerçekleştirilen hain ve menfur saldırı neticesinde 34 askerimiz şehit olmuş, 32 askerimiz yaralanmıştır. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in dediği gibi gerçekleşen bu alçak saldırı neticesinde hükümetin alacağı her kararı, atacağı her adımı sonuna kadar destekleyeceğimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Ne mutlu türküm diyene.”

VELİOĞLU: “MEKANLARI CENNET OLSUN”

İYİ Parti belediye meclis üyesi Vahdeddin Velioğlu ise yaptığı konuşmada, “İYİ Parti olarak İdlib’de yaşanan hain saldırı sonucu şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Aynı şekilde 3 Mart Kozlu grizu faciasında şehit olan madencilerimize de Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennete olsun.”

Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşiminde yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan ve Belediye Meclis üyesi Birkan Hamarat’ın istifasıyla boş kalan Zonguldak Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ne Zonguldak Belediyesi’ni temsilen bir asil üye seçimi yapıldı. Yapılan açık oylamada AK Parti gurubunun adayı Yusuf Deniz 18, CHP gurubunun adayı Turgut Aydın ise 11 oy aldı.

Gündemin 3-4 ve 5’nci maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 6-7-8-9 ve 10’ncu maddeler ise İmar Komisyonu’na havale edildi. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, Mart ayı ikinci birleşiminin 6 Mart Cuma günü yapılması önerisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi