Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi 58. Kütüphane Haftası Programı 28 Mart Pazartesi günü kütüphane fotoğraf yarışması sergisi açılışı ve ödül töreni ile başladı. Haftanın açılış gününde kütüphane sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yarışma sonunda oluşturulan sergi ve dereceye giren öğrencilere ödül töreni etkinliği düzenlendi.

Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak, Mühendislik Fakültesi Dekanı İsmail Hakkı Özölçer, Genel Sekreter Hayri Bulazar, akademik-idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

13-27 Mart tarihleri arasında Kütüphanemizden çekilen fotoğraflar bir ay boyunca Kütüphaneci Hasan Üstünkol tarafından alınarak, kullanıcıların kendi sözleriyle kütüphane sosyal medya hesabından paylaşıldı. Sayfaya 54 fotoğraf gönderildi. Fotoğraflar arasından 561 beğeni alan Cüneyt Demir yarışmanın birincisi oldu. FatmanurÇotur’a ait olan ikinci fotoğraf 435 beğeni aldı. Beyza Aşık’a ait fotoğraf ise 271 beğeni ile üçüncü oldu.

Yarışmaya katılanlar arasından ise 22 fotoğraf Daire Başkanı Osman Demir başkanlığında oluşturulan jüri tarafından seçildi. Sergide Cüneyt Demir, Duygu Duru, Elçin Üstünkol, Ramazan Haser, Osama Baloch, ElminNovruzlu, VugarShirinov, Seda Atay, Nursema Dağdelen, Mehmet Kazanç, FatmanurÇotur, Onur Amaç, Melike Kiren, Leman Tanrıkulu, Yasemin Kök, Beyza Aşık, Buket Çapkis, Şeyda Nur Yorulmazel, Beytullah Akçelik, Tuğçe Can ve Şükrü Kaya’nın fotoğrafları sergilendi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı 1. Olan Cüneyt Demir’e birincilik ödülü olarak tablet bilgisayarı takdim etti. İkinci olan FatmanurÇotur’a hediye çeki takdimini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Haktan Özaçmak ve 3. Olan Beyza Aşık’ın hediye çeki ödülünü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir takdim etti.

Haftanın ikinci gününde Kütüphaneci Ayşegül Tok, TRT Radyo 1 "Gün Ötesi" Programının canlı yayın konuğu oldu. İstanbul Ayazağa TRT Stüdyolarında yapılan yayında, Kütüphane Haftası kapsamında üniversitemizde yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler veren Tok, okuma alışkanlıkları, kitap ve kütüphane sevgisi üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Haftanın üçüncü gününde tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak “Kitap” okundu. Etkinliğe Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Seyfullah Kara, Genel Sekreter yardımcıları Mustafa İnan ve Hüseyin Onan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Şaziye Kayalı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mete Bayraktar ile çok sayıda idari personel ve öğrenci katıldı. Aynı gün “Piri” Veri tabanı Arama Motoru Kullanımı Online Eğitim programı gerçekleştirildi.

Haftanın dördüncü gününde Kütüphane Toplantı Salonunda Dr. Öğr. Üyesi Erdem Dirimeşe “Kütüphane ve Okuma Kültürümüz” konulu konferans düzenledi. Konferansa çok sayıda idari personel ve öğrenci katıldı. Haftanın kapanış gününde ise Zonguldak İlkokulu öğrencileri Kütüphaneyi gezdi.

Kütüphane Haftasının kapanış gününde konuşan daire başkanı Osman Demir; “Üretilmiş bilgiyi iyi bir organizasyonla kütüphane kullanıcılara sunan üniversitemiz, her geçen gün koleksiyonunu güçlendiriyor. Kütüphanelerimizde basılı kitap sayımız 150.056’ya ulaştı. Basılı süreli yayın, kitap ve tezden oluşan basılı yayın sayımız ise 170 bini aştı. Pandemi sürecinde öğrenciler tarafından özellikle tercih edilen elektronik kaynak sayımız 6 milyona yakınlaştı. Eğitim-öğretim ve araştırma ihtiyaçlarıyla doğrudan ilişkili olan yayınlar neticesinde; akademisyen ve öğrencilerimizin bilimsel yayınlara ulaşımı daha da kolaylaşacak. Sahip olunan zengin kitap arşivi; nitelikli yeni bilginin üretebilmesine de önemli katkılar sunuyor. 7/24 açık olan kütüphanemiz ile eğitim öğretim faaliyetlerine katkı vermeye devam ediyoruz, bir yandan da sosyal etkinliklerle kütüphanelerimizi yaşam merkezine dönüştürüyoruz. Kütüphane haftasındaki Tüm katkılarından ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Demir son olarak, Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak, ihtiyaç duyulan bilgiyi, çağdaş olanaklar ve sistemler yoluyla hızlı, etkili ve verimli bir biçimde sunmayı amaçladığını ve 7 gün 24 saat hizmet anlayışıyla sürekli kendini geliştiren bir kütüphane olduğunun vurgusunu yaptı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi