Zonguldak Merkeze bağlı Elvanpazarcık Belde Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, 2 bin 952 nüfuslu beldeye 21 personeliyle birlikte en güzel hizmeti getirebilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Üç dönemdir Elvanpazarcık Belde Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yapan Hüseyin Uzun, “Çalışmalarımız belediyemizin programları çerçevesinde bundan sonrada devam edecek. Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz konular yoluna girdi. İnşallah dönemimiz içerisinde projelerimizin tamamını bitiririz. Bu konuda destek veren vekillerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Şehrin turizmine katkı veren Gökgöl Mağarası, Kent Ormanı ve Harmankaya Şelalesinin beldelerinin sınırları içerisinde olmasının çok önemli olduğunu belirten Elvanpazarcık Belde Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Analiz Dergisine yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

ÜÇ DÖNEMDİR BELDEMİZDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORUM

“1962 Zonguldak doğumluyum. İlkokul 3’üncü sınıfa kadar Elvan İlkokulunda okudum ardından Çaydamar İlkokulu, Merkez Ortaokulu ve Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldum üniversite eğitimimi ise İşletme Bölümü okuyarak tamamladım. Zonguldak İl Özel İdaresinde Destek Hizmetleri Müdürü iken 2009 yerel seçimlerine girmek için 2008 yılı Aralık ayında istifa ettim ve 2009 yerel seçimlerinde halkımızın teveccühü ile Elvanpazarcık Beldemizin Belediye Başkanı seçildim. O günden bu güne 3 dönemdir beldemizde belediye başkanlığı yapıyorum.

ÇOK ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK BU GÜNLERE GELDİK

Elvanpazarcık halkı 3 dönemdir teveccüh göstererek beni beldede belediye başkanı yaptı. Belde halkımıza minnettarım ve teveccühleri için teşekkür ediyorum. Halkımız her zaman yanımızda. Ben 2009 yılında belediye başkanı seçildiğimde belediyenin kasasında 350 lira para vardı. İller Bankasından gelen 17 bin liraydı. 22 bin lira ise personel gideri vardı. O günkü şatlardan bu günkü şartlara geldiysek bu büyük bir başarıdır. Beldemize hem hizmet ettik hem de belediyenin borçlarını ödedik. SSK ve vergi haricinde hiçbir yere borcumuz yok. O dönem personelimize maaş verebilmek için kendimiz maaş almadık, çok çalıştık ve başardık bu günlere geldik.

BELDEMİZ ENGEBELİ BİR ARAZİYE SAHİP

Elvanpazarcık Beldesi Merkez, Elvan, Hayat, Cumhuriyet, Tasmaca, Çalca ve Celepcioğlu olmak üzere 7 mahalleden oluşmakta. Beldemizin nüfusu şuanda 2952, coğrafi anlamda ise Elvanpazarcık Belediyesi Zonguldak Belediyesinin 2 katı ama yüzde 65’i orman ve engebeli bir araziye sahip. Zonguldak Belediyesi 24 milyon metrekare iken beldemiz 51 milyon metrekare. Zonguldak’ın Çaydamar, Birlik, Asma, Dilaver, Çınartepe ve Karaelmas Mahalleleri ile sınırız. Coğrafi anlamda çok geniş bir coğrafyaya sahibiz. Örneğin; Zonguldak Merkezden Hayat Mahallesine 14 kilometre olan mesafe de belediye araçlarımız hizmet veriyor. Hayat ve Cumhuriyet Mahallelerinde yapılan hizmetlerle ilgili Zonguldak Belediyesi ile müşterek çalışmaya çalışıyoruz. Sağolsun Ömer Selim Alan Başkan belediyenin imkanları ölçüsünde bazı ihtiyaçlarımızı karşılıyor.

ZONGULDAK TURİZMİNİN KALBİ ELVANPAZARCIK’TA ATIYOR

Turizm açısından Zonguldak’la anılan Harmankaya Şelalesi, Gökgöl Mağarası ve Kent Ormanı Elvanpazarcık Belediyesi sınırları içerisinde. Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi Harmankaya Şelalesi için proje üretti BAKKA tarafından ödeneği karşılandı. Yaklaşık 1 milyon TL harcanarak vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Harmankaya Şelalesinin tanıtımı için Jeopark kapsamında Zonguldak Valimiz bir hafta içerisinde iki defa gezi düzenledi. Gençlerimiz, üniversite öğrencilerimiz, dağcılarımız ile trekking konusunda uzman arkadaşlarımızı davet ederek yaklaşık 600 kişiyle Harmankaya Şelaleleri gezilerek tanıtıldı. Bu tanıtım için sayın valimize teşekkür ederiz.

TURİSTLER GÖKGÖL MAĞARASINA İLGİ GÖSTERİYOR

Gökgöl Mağaramız 825 metre mesafeli bir mağara ve yatay olarak en uzun mağaralardan bir tanesi. Sarkıtlar, dikitler ve galerilerden oluşmakta. Sınırlarımız içerisinde olan Gökgöl Mağarası da Zonguldak Valiliği, İl Özel İdaresi ve BAKKA aracılığıyla restore edildi ve ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Bu mağaramıza turistlerimiz yoğun ilgi gösteriyorlar ve gezi sonrası çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Turizm açısından şehrimiz ve beldemiz açısından çok önemli bir mağara.

KENT ORMANI ZONGULDAK’IN TURİZM ROTASI OLACAK

Beldemiz sınırları içerisinde bulunan Kent Ormanının 800 metre civarında yürüyüş yolu mevcut. Daha önce bakir şekilde Orman İşletmesi çalıştırdı, sonrasında 2 yıl kadar belediye olarak biz çalıştırdık sonrasında müstecire verildi. Müstecirden sonra Orman İşletmesi Kent Ormanında bakım yaptı ve Zonguldak Belediyesine tahsis edildi. Zonguldak Belediyesi Kent Ormanında önemli çalışmalar yaptı. Girişe turnikeler kuruldu, ağaç ev yapıldı, büfeler ve kefe yenilendi. Çocukların oynaması için kayak pisti düşünülüyor. Tuvaletler ve park düzenlemesi yapıldı. Bizim su kaynağımızın olduğu kısma şelale şeklinde bir yer düşünülüyor. Bu şekilde yatırımlar tamamlandığı zaman Zonguldak’ın turizmi açısından çok güzel olacak. Zonguldak’ın turizm rotası olacak. Yatırımlarından dolayı Zonguldak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca buna ilave olarak Hayat ve Elvan Mahallesi arasında Karanlık dere ve Ayı burun denilen yer bisiklet trekking alanı şeklinde dizayn edildi. Gökgöl’den girildiği zaman Elvan ve Kent Ormanı arasında bir aks olacak. Zonguldak’ın turizmle anılan bu önemli 3 yerinin Elvanpazarcık Beldemizin içerisinde olması bizleri mutlu ediyor.

HER MAHALLEMİZE ADİL HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Mahallelerimiz dağınık ama biz her yıl 10 bin metrekare civarında yollarımıza parke döşüyoruz. Her mahallemize adil şekilde ayrım yapmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Halkımızda yaptığımız çalışmalardan memnun. Beldemizde sportif alan çalışmaları yapmak istiyoruz. Bu kapsamda Hamdi Uçar vekilimizle birlikte Spor Toto Teşkilat Başkanına gittik ve beldemize halı saha yaptık. Gençlerimizi spora teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan korumak, kahve köşelerinden arındırmak açısından çok güzel oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız Zonguldak’a geldiğinde valimiz ve milletvekillerimizin desteğiyle bakanımıza futbol takımımızın olmasına rağmen nizami sahamızın olmadığını söyledik. Belediye olarak düzlediğimiz sahamızın sentetik halı saha şeklinde nizami soyunma odası ve ışıklandırılmasını talep ettik. Orada sayın bakanımız genel müdürüne Elvanpazarcık’a saha yapalım dedi ve bununla ilgili protokol imzalandı. Zemin etüdü ihalesi yapıldı ve zemin etüdüne başlanarak futbol sahamız yapılacak. Gençlerimize hayırlı olsun.

BELDEMİZE KAPALI DÜĞÜN SALONU KAZANDIRDIK

Beldemize yatırımlar yapıyoruz vatandaşın yolu, suyu, çöpü gibi çalışmaları gerçekleştiriyoruz ama beldemizin düğün salonu yoktu. Kapalı bir yerimiz olmadığından yağmur veya kar yağışlarında sıkıntı yaşıyorduk. Bu sıkıntımızı da Hamdi Uçar vekilimize anlattık. O da iş insanı Akın Tatoğlu Beye konuyu anlattı. Sağolsun Akın Tatoğlu kendisinin gerekli malzemeleri vereceğini ifade etti ve düğün salonu için gerekli olan malzemeleri verdi. Bu şekilde kapalı düğün salonumuzu Merkez Mahallemize yaptık. Hamdi Uçar vekilime ve Akın Tatoğlu beye bu konuda teşekkür ediyorum. Yapılanı görünce Elvan ve Celepcioğlu mahalle cami dernekleri de harekete geçti. Bu mahallelerimizin muhtarları da destek veriyor ve oralarda da küçük çaplı kapalı düğün salonu çalışmalar başladı.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Elvanpazarcık Belediyesi olarak projelerimiz var. Bu projelerimizi milletvekillerimiz ve bakanlarımız geldiğinde paylaşıyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi Elvanpazarcık Beldesinin anayolda bulunan bir benzinliğin yanındaki kavşağa inecek yol projesiydi. Yol Orman Bölge Müdürlüğü makinalarıyla açıldı sadece köprüsü kaldı. Köprü ile ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü proje yaptı ve onayladı şuanda ihale aşamasında. İnşallah bu sene içerisinde köprü yapılacak. Yine içme suyu amaçlı tersip bendi programımız var. Bu konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğünden ekipler geldi ve zemin etütlerini yaptı. Uygunluk raporu verildi proje projesi çizildi. Bu da DSİ Bölge Müdürlüğünde onaylanarak yatırım programına alındı. Bu yıl veya önümüzdeki yıl içerisinde ihalesi yapılacak.

Belediye olarak mahallelerimizde beton yol, su, kanalizasyon gibi çalışmalarımız münferit şekilde devam ediyor. Çalışmalarımız belediyemizin programları çerçevesinde bundan sonrada devam edecek.” Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi