Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ölümünün 83. yıl dönümünde Devrek’te saygıyla anıldı.

İlçede saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Devrek'te de hayat durdu.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83.yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Devrek Kaymakamlığı Çelengi Atatürk Anıtı'na Devrek Kaymakamı Ümit Altay ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra saatler 09.05 geçe sirenler çalındı ve 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma programında Devrek Ahmet Taner Kışlalı Ortaokul Öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu resim sergisi protokol ve davetliler gezildi. Ahmet Taner Kışlalı Ortaokul Müdürü Emin Yaşar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Müdür Yaşar konuşmasında, “Türk ulusunu; bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83. yılında saygıyla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.

Selam sana mavi gözlüm. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 83. yılında, Türk Ulusu'nun yüreğinde ölümsüzleşen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi saygı şükran ve minnetle anıyorum. Aziz ruhun şad olsun Atam” dedi.

Müdür Yaşar'ın konuşmasının ardından Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunuldu.

10 Kasım törenine Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe Başkanları, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muharip Gaziler, Devrekli Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.(Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi