İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu genelge kapsamında Zonguldak’ta denetimlere hız verildi.

Genelge kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, koordinesinde Soğuksu Pazaryeri gezilerek esnaf ve vatandaşlara hijyen, sosyal mesafe ile maske kullanımı konularında uyarılar yapıldı.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı katıldı.

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’nin 81 vilayetinde aynı anda denetimlerin gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi: “Toplumsal mesafeye, maskeye ve hijyene dikkate etmemiz gerektiğini özellikle vurgulamak üzerine bu denetimleri yapıyoruz. Yaptığımız denetimde de şunu gördük; Zonguldaklı vatandaşlarımız tehlikenin farkındalar. Tedbirlerini almışlar ve bu tedbirlerin kararlı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Toplu alanlarda vatandaşlarımızın sosyal mesafeye, hilyene ve maskeye özellikle dikkat etmeliler. Düğünler, taziyeler ve diğer toplu alanlarda mümkün olduğu kadar mesafeli bir şekilde bulunmalıyız. Bu ancak bilinçli bir şekilde hareket etme ile çözülebilecek bir problem. İlimizde o kadar çok fazla vaka yok ancak tedbirli olmamız lazım. Kurban Bayramı döneminde oluşan vakaların artçı etkileri var. İnşallah bunu toplum olarak hep beraber el ele vererek kısa sürede çözümlemeye çalışacağız. Ancak her zaman ifade ettiğimiz gibi maske, sosyal mesafe ve hijyene özellikle dikkat etmemiz gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi