Zonguldak Türk Ocağının 17. Genel Kurulu yapılırken, mevcut başkan Özcan Gedikli’nin aday olmadığı kongrede başkanlığa Cemil Bahadır seçildi.

Divan Başkanlığını Türk Ocağı başkanlarından ve eski siyasetçilerden  Turgut Hamzaçebi’nin yaptığı genel kurula, Türk Ocağı eski başkanlarından Erol Şeref, MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak ile yönetim ve üyeler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrede açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Başkanı Özcan Gedikli, “Son yıllarda yaşanan olaylar, küresel güçlerin Türkiye üzerindeki hesapları, bize, tek dostumuzun Türkler olduğunu göstermiştir” diyerek şunları söyledi:

“Türkiye bölgesinde ve dünyada oyun kuruculardan birisi olması için her yönüyle güçlü olmak zorundadır. Güçlü olmanın yolunda birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi, siyasetçilerimizin ve yöneticilerimizin her türlü kısır çekişmelerden, ötekileştirici dil kullanmaktan vazgeçerek tüm enerjilerini Türkiye’nin küresel güç olması için harcamaları gerekir. Ayrıca devlet yönetiminde adalet, ehliyet  ve liyakat ilkelerinin hakkıyla uygulanmasında güçlenmemize katkı sağlayacaktır. Yoksa Türklük, Doğu Türkistan, Kırım, Batı Trakya, Suriye, Tataristan, Irak ve İran gibi yerlerde zulüm görmeye, soykırıma uğratılmaya devam edecektir.

Türk Ocakları kurucularının 11 Mayıs 1011 tarihli beyannamesinde, “Bizler, tekamül kanununa riayet fikrinde ısrarlı, ziraat, ticaret ve sanayi ile kazanılmış ictimal hakimiyeti, kuru bir siyasi hakimiyete tercih etmekteyiz” beyanında bulunuyorlar.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’te, “Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz, güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz. Toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz” diyor.

Gedikli’nin konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak kabul edildi.

Ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Türk Ocağı Zonguldak Şubesinin yeni yönetimine, Cemil Bahadır, Sami Çakır, Ahmet Köse, Yücel Namal, Tolga Gören, Raif Yaşar Eren ve Şener Çetin seçilirken, Denetleme Kuruluna, Ferhat Çavuşoğlu, Ergün Gedik ve Hasan Gümüş, Üst Kurul delegelerine, Cemil Bahadır, Sami Çakır, Aydın Çevik ve Erol Şeref, Hars heyetine ise, Celal Yetimoğlu, Mehmet Ali Zorlu, Necati Yörükoğlu, Turgut Hamzaçebi, Erol Şeref, Özcan Gedikli, İbrahim Kerem Ertem, Şakir Ali Yazıcıoğlu, Ali Haydar Sungur, Saruhan Çınar, Hasan Yıldırım ve Hitit Güleç seçildiler.

Türk Ocağı Zonguldak Başkanlığına seçilen Cemil Bahadır seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, “Biz Türk Ocaklılar, Türk milletinin yaşam kalitesini yükseltmek için varız. Kişi başına düşen milli gelirin artırılması bizim görev ve sorumluluğum arasına girer. Yerelde Zonguldak, genelde ülkemizin ve Türk dünyasının sorunlarının çözümünde bilgi, tecrübe ve önerilerimizi aktarmak istiyoruz. Yeni seçilen yönetim ile bu zamana kadar görev yapan tüm başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi