Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
Şirin açıklamasında, “Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi yönetim kurulu olarak  maalesef bu yıl yine Covit- 19  salgını nedeniyle etkinliklerimizi yapamıyoruz” diyerek şunları söyledi:
“İnsanlar pandemi döneminde zor şartlarda 17 gün evde kalmayı  zulüm olarak görüp psikolojik  bunalıma girerken  engelli kardeşlerimizin  ömürlerini dört duvar arasında sürdürmek zorunda olduklarını unutmamalıdır. Haftamız engellilerin ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekmek, çözüm yollarının gündeme getirilerek irdelenmesi farkındalık oluşturulması açısından çok  önemlidir.                                             Engellilerimiz için Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan  öncülüğünde Ak Parti hükümetlerinin yaptıklarını göz ardı edemeyiz. 2005  yılında devrim niteliğinde çıkarılan Engelliler yasası uygulamalarında eksiklikler olmasına rağmen haklarımızın elde edilmesine büyük katkı sağlamıştır. 
Örnek olarak  Ağır Engellilere sağlanan evde bakım maaşını gösterebiliriz. Ailelerin ağır Engellilerini toplumdan saklamaları bu sağlanan bakım maaşı sayesinde   gün yüzüne   çıkarılmalarını sağlamıştır.      Bugün itibarı ile ana sorunlarımız  özetle  şöyledir.           
1-Erişilebilirlik:Mimari engeller, toplu taşıma araçları, hizmete erişmek. Başkasının yardımı olmadan herkez gibi eşit insanlar olarak yaşamak istiyoruz. Bunda hakkımız olduğuna inanıyoruz. Yasa 16 yıl önce çıkarıldı ancak sürekli ötelendiği için uygulanmıyor. 
2- Rapor Yönetmeliği:Yönetmelikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok engellinin rapor dereceleri düştüğü için emeklilikleri dahi iptal edilen engelli maaşı kesilerek zor durumda kalan engellilerimiz vardır. 
3- Katılım Payları: Engellilerin hayatını kolaylaştıran ortez-protez, tekerlekli sandalye işitme cihazı, hasta alt bezi gibi. Sosyal güvencesi olan Engelliler bu malzemeleri alırken ödedikleri bedel % 50 nin üzerindedir. 
4-Engelli istihdamı: Kamudaki engelli açıkları alımlar olmasına rağmen büyük ölçüde boştur.Bu sıkıntılarımızın giderilmesini ivedilikle talep ediyoruz.
Yönetim Kurulu olarak İlimizde değerli Belediye Başkanımızın camiamıza yönelik yapmış olduğu çalışmaları takip ediyoruz ve takdir ediyoruz. Değerli Belediye Başkanımızın öncülüğünde yeni Dernek binamızı yapmamız , Eski Kızlar plajı mevkisine engelsiz yaşam alanı yapılması, belediye binasının asansörlerde erişilebilirlik durumuna getirmesi ve şehir merkezine Akülü Sandalyeler için şarj makinesi koyması camiamız için şu ana kadar yapılan değerli faaliyetlerdir. 
Sevgi her engeli aşmıyor kimse engelliyi sevmek zorunda değil ancak haklarını vermek zorundadır. Bu düşüncelerle tüm camiamızın sağlıklı ve Engelsiz bir yaşam dileyerek sevgi ve saygılarımızı sunarız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi