Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı, korona virüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanlarını desteklemek amacıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine 60 bin adet cerrahi eldiven teslim etti.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde düzenlenen teslim törenine Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ve Kızılay gönüllüleri ile Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun ve sağlık çalışanları katıldı.

Türk Kızılay’ınca gönderilen 60 bin adet cerrahi eldiveni teslim eden Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, şunları söyledi:

ERGENÇ: “ZONGULDAK’TA İMMÜM PLAZMA BAĞIŞI ALINIYOR”

“Türk Kızılay’ımızın sağlık çalışanlarımıza yardımları devam edecek. Türk Kızılay’ı olarak her daim sağlık çalışanlarımızın yanındayız ve desteklerimiz devam edecek. Bu kapsamda bizlere yardımlarını hiç esirgemeyen Türk Kızılay Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık ve Genel Müdür Yardımcımız Alper Küçük beye çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizde korona virüs tedavisi gören hastalarımızın takip edilmesi için İmmün Plazma cihazımız geldi. Türk Kızlay’ı olarak 30 vilayetimizde immüm plazma alarak hastanelere ulaştırıyoruz Zonguldak’ta bu vilayetlerimizden bir tanesi. 6 Kasım 2020 tarihi itibariyle Zonguldak’ta immüm plazma almaya başladık. Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizde yatıp korona virüs tedavisi gören ve iyileşen hastalarımızın listelerini alıp tek tek arıyoruz ve Kan Merkezimize çağırıp onlardan plazma almaya çalışıyoruz. Kan stoklarımızda yüzde 40 seviyelerinde azalma var. 18-65 yaş arasındaki sağlığı yerinde olan tüm vatandaşlarımızı Kan Merkezimizde kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.”

TOSUN: “TÜRKİYE GİBİ ZONGULDAK’TA ÇOK YOĞUN PANDEMİNİN ETKİSİ ALTINDA”

Türk Kızılay’ı ve Türk Kızılay Zonguldak Şubesine desteklerinden dolayı teşekkür eden Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun: “Biz sürekli Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanımız Aydın Bey ile temas halindeyiz. Bugüne kadar bizlere büyük yardımları oldu. Son konuşmamızda cerrahi eldiven konusunda sıkıntımız olduğunu ifade etmiştik bugün ise hastanemize Kızılay’ımız tarafından yeterli miktarda eldiven tedariki yapıldı. Kasım ayının çok kötü geçeceğini ifade etmiştik. Türkiye çapında zaten bu yoğunluk görülüyor. Zonguldak ilimiz ve hastanemiz çok yoğun. İlimizde yoğun bakım olarak neredeyse yüzde 50’ye yakın kapasiteyle yüzde 100 dolulukla çalışmaktayız. Bu nedenle özellikle pandemi döneminde insanların hassasiyetlerinin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bakanlığımız açıkladı tedbirlerin ağırlaşacağı malum. Sağlıkçıların yükü 1 ise bu 10’a çıktı. Sağlıkçıların bulaşı riski topluma göre 10-15 kat daha fazla. Bu nedenle bazı aksaklıklar olabiliyor, acilde hastalar bekleyebiliyor ama şuana kadar çözümsüz bir durum olmadı. A planları B planları yapılıyor. Zor bir dönemden geçiyoruz. Kızılay bizim olmazsa olmazımız. Başkanımızın belirttiği gibi plazma çok önemli, biz bu sorunu daha önce Bolu ilimizde hallediyorduk şimdi Zonguldak’ta yapılması büyük bir avantajdır. Pandeminin dışındaki diğer hastalıklar bitmedi onlarında devam ediyor. Kana ihtiyacı olan hastalarımız var. Kan bilindiği gibi hiçbir şekilde üretilemeyen bir madde olduğu için bur konuda insanlarımızın çok büyük destekleri gerekiyor. Kana ihtiyacı başına gelmeyen kanın ne kadar önemli olduğunu anlayamayabilir. Bu dönemde kan bağışında bulunan vatandaşlarımız sağlıkçılar kadar başarıyı ortaya koymuş olurlar. Şuanda Türkiye gibi Zonguldak’ta maalesef çok yoğun pandeminin etkisi altında. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarına herkes dikkat etsin. Zorunlu olmadıkça kimse dışarı çıkmasın. Yaşlıları koruyun çünkü gelen hastaların yaş oranları maalesef yüksek” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi