Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasında bir basın toplantısı düzenleyen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan  Keleş çalışmalarını anlattı.

Keleş, ilçede de etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) salgını süresince, Oda’nın tam kadro çalışarak her türlü çalışmayı yerine getirdiğini söyledi.

Bu süreçte, üyelerinin çalışma koşullarını da takip ederek destek olduklarını anlatan Keleş, şunları kaydetti:

“Yasaklı gün ve saatlerde işyerlerinin, çalışılabilmesi ve üretim yapabilmesi için mücbir sebep belgesi düzenlendi. Nefes kredisinden 150 işletme 8 milyon liralık kaynak kullandı. Kapalı olan işyerleri için aidatlar düşürüldü, 2000 adet gıda yardımında bulunuldu. İnternet üzerinden online eğitim toplantılarına devam edildi. Ayrıca TOBB yönetimine Ereğli’nin sorun ve çözüm önerilerine ilişkin dosya verildi. Söz konusu dosyada; Tarımsal Kırsal Kalkınmada öncelik verilmesi, tersaneler bölgesinin daha aktif olması için hükümetten iş verilmesi gerektiği, gıda perakendecilerinin sorunları, İlçede 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ihtiyacı ve 5. Noterliğin, yeni açılacak Galericiler Sitesi yakınlarında olması gerektiği konuları yer aldı.”

ERDEMİR’E ELEŞTİRİ

Keleş, yaşanan Covid-19 pandemi sürecinde demir-çelik ve nakliye sektörünün de etkilendiğine, ilçedeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) ise beklentilerini yerine getirmediğine dikkat çekerek, “Erdemir yetkililerinden beklentimiz yerine gelmezse eylemlere başlayacağız. Erdemir’i ortak akla davet ediyorum. Hizmet ve mal tedarikleri Ereğli’den yapılmalı. Erdemir’in mal siparişlerinde hakkaniyet bekliyoruz. Engelli istihdam gerekliliğini yerine getirmiyor, bu konuda ilçedeki Fiziksel Engelliler Derneği ve basın da hiçbir şey yapmıyor. Şimdi benden duydunuz yazabilirisiniz” dedi.

TERSANELERDE İSTİHDAM UMUDU

İlçedeki Tersaneler bölgesinde çalışan işçi sayısının 1000’i bulduğunu, bu sayının artması yönünde de umutlu olduklarını anlatan Keleş, “Tersaneler Bölgesi küllerinden tekrar doğuyor. Bozhane mevkisindeki liman kapatılmalı, Tersaneler Bölgesindeki liman tahmil-tahliyelere açılmalı. Bu konuda da siyasilere önemli iş düşüyor” diye konuştu.

EREĞLİ-ALAPLI ÖKSÜZ

Keleş, perakende gıda söktü denetimleri ile inşaat, enerji, demir çelik ve benzeri sektörlerdeki fiyat artışlarına dikkat çekerek, yüksek fiyat artışlarının denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Ereğli ve Alaplı ilçelerinin “Öksüz Bırakıldığını” iddia eden Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ereğli Alaplı bölgesi bence öksüz bırakılmıştır. 5 milletvekili sorunların çözümü için bir araya gelebilmeli. Devrek-Ereğli yolu, Ereğli Devlet Hastanesi kavşağına bağlanan çevre yolu ve Teknopark şubesi açılmalı. Sorunların çözümü için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çabalarımızı sürdüreceğiz. Bölgeye yönelik katma değerimiz sürecek.”

POSBIYIK’IN AK PARTİ’YE GEÇMESİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Keleş, Erdemir yetkililerine tüm taleplerin iletildiğini ancak olumlu yanıt alınamadığını, tersaneler bölgesinde liman için eskiden yaşanan polemiklerin yaşanmaması gerektiğini, TSO’nun altın hisseye sahip olmasının doğru olacağını vurguladı.

Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın AK Parti’ye geçmesi yönündeki soruya ise “ilçeye hizmetlerin gelmesi için iyi olur” şeklinde yanıt verdi.

Toplantıda, Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi