Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 30 Büyük şehir ve Zonguldak ilini kapsayan sokağa çıkma yasağına rağmen Çaycuma ilçesinde çiftçiler üretim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Silajlık mısır, soğan ve buğday ekimine başlayan çiftçiler, geçen yıllara nazaran üretimlerini hızlandırarak, sokağa çıkma yasağına rağmen ziraat odasından aldıkları çiftçilik belgeleri ile üretimlerini sürdürüyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli'nin talimatları doğrultusunda kentte ekilmedik bir karış toprak bırakmayacaklarını söyledi.

Çiftçillerin geçtiğimiz yıllara nazaran daha çok üretim yaptıklarını dile getiren Ulutaş, şunları söyledi:

“Sokağa çıkma yasağında üreticimiz bu durumda muaf. Bizlerde arazileri dolaşarak ne tür işlemler yaptıklarını öğrenmek adına incelemeler yapıyoruz. Ülkemizde ve dünyada yaygın olan pandemi hastalığı nedeniyle insanların yaşam alanlarının daralması ve işkolunun işlerini bırakması tarımı etkiler mi diye baktığımızda birçok tedbir aldık. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde üreticimize üretmesi için her türlü kolaylığı sağlayacak önlemleri aldık. Sahada olmaları için yardımcı oluyoruz. Tohum ve fide tedariklerinde ilçemizde nöbet usulü dükyanlarını açmalarını sağladık. Üretim konusunda sıkıntı yok. Çiftçimiz rağbette. Geçmiş yıllara nazaran daha çok üretim yapılıyor. “

"Sokağa çıkma kısıtlamasından üreticimiz muaf. Bizler de arazileri dolaşarak ne tür işlemler yaptıklarını öğrenmek adına incelemeler yapıyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde üreticimize üretmesi için her türlü kolaylığı sağlayacak önlemleri aldık. Sahada olmaları için yardımcı oluyoruz. Tohum ve fide tedariklerinde ilçemizde nöbet usulü dükkanların açılmasını sağladık." Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi