Koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması Cuma akşamı saat 21.00 itibariyle başladı, 7 Aralık Pazartesi saat 05.00 itibariyle sona erecek.

Hafta sonu sürecek sokağa çıkma kısıtlaması boyunca bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçiler belirli saatler arasında hizmet verebilecek. Vatandaşlar, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, araç kullanmamak kaydıyla mahallerinde bulunan işletmelerden alışveriş yapabilecek. Ekmek imalatı yapan fırınlar, yasak boyunca açık olabilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler.

Bu kapsamda ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da koronavirüs ile mücadelede denetimler arttırıldı. Kentte birçok noktada kurulan kontrol noktalarında araçlar tek tek kontrol edildi. Denetimlerde, vatandaşların izin belgelerine bakıldı. Kent Merkezinde de oluşturulan noktalardan yaya ve araçlarıyla geçen vatandaşların belgeleri kontrol edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi