Türkiye Sakatlar Derneğinin Zonguldak Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu yapılırken, mevcut başkan Hüseyin Şirin ve yönetimi tek liste ile gidilen seçimde seçilerek güven tazelediler.

Dernek binasında gerçekleştirilen Sakatlar Derneğinin 11. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığını Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas yaparken, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve Artvinliler Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu divan yardımcılıklarını yaptılar.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrede, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, açılış konuşmasını yaparak yapılan çalışmalar ile ilgili kongreye katılanlara bilgilendirdi. Yönetim Kurulunun çalışmalarını da açıklayan Şirin, yeni dönemde de yine birçok çalışma yapacaklarını ve derneğin mevcut binasının bu hale gelmesinde en büyük pay sahibi olan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile yardımseverlere de teşekkür etti.

Ardından denetim kurulu raporu da okunması ile yönetim ve denetim kurulu raporları ibra edildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, kongreye katılarak yaptığı konuşmada, Zonguldak Belediyesi derneğe her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da vereceklerini belirterek, “Şimdi bu kongrenin bir özelliği de şu; tabi kendi yerinizde yapmak en güzeli. Hüseyin başkanla tabi biz Belediye başkanı olduktan sonra değil daha önce de beraberdik. Burayı zaten sizler kullanıyordunuz, dere ıslahı ve köprüyü kaldıracağımız sebebi ile dedik ki ‘güzel bir yerde dernek binası olsun’ bir de sizlerin daha kolay ulaşabileceği şehir merkezinde bir yer olsun. O yüzden de böyle bir yapılanmaya gittik. Ben inanın buradan her geçişimde mutlu oluyorum. Niye; engelli vatandaşlarımızı burada sohbet ederken, ulaşım derdi yok birbirleri ile kaynaşırken gerçekten kendim adına mutlu oluyorum. İnşallah daha güzellerini yaparız diğer zamanlarda ama şimdilik en azından merkezi bir yerde kolay ulaşılabilir güzel bir dernek binamız oldu. Tabi sadece biz destek olmadık. Hayırsever insanlarımız da sağ olsunlar çok destek verdiler. Hüseyin Başkan gerçekten bu konularda çok başarılı. Hem onu ve siz değerli yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyoruz. Niye; bırakmıyorlar bizleri biz de elimizden gelenin fazlasını yapmakta yükümlü olduğumuz için yapıyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanlığına Hüseyin Şirin yeniden seçilirken, yönetim kuruluna Atilla Kaya, Hüsnü Çaylı, Osman Keskin ve Şaziye Şen, Denetleme Kuruluna, Şerafettin Kaya, Ayhan Cansız, Gültekin Açıkgöz, Disiplin Kuruluna İbrahim Demircan, Nevzat Ay, Mehmet Gedik, Çetin Terzioğlu ve Veysel Candaş seçilirken, Üst Kurul üyeliklerine ise, Atilla Kaya, Şaziye Şen, Mustafa Başaran, Hüsnü Çaylı ve Meral Demirbaş seçildiler.

Kongre sonucunda toplu foto çekimi yapıldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi