Zonguldak Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Eylül ayı birinci birleşiminde söz alan Zonguldak Belediyesi CHP’li meclis üyesi Turgut Aydın, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a terminal alanı, otopark sorunu ve olası bir afet durumunda alınması gereken tedbirler huşunda sorular yöneltti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, sorulara şu cevapları verdi: “Zonguldak’ımızda otopark sıkıntımız var. Bu konuda aklıma bir fikir geldi ve bunu belediye meclis üyelerimiz ve Kent Konseyi Başkanımızla paylaştım. Mevcut terminalin olduğu bölgede zemin etüttü uygun olursa, kıyı kenar çizgisi mevzuatı müsaade ederse millet bahçesi yapmayı düşündüğümüz benzinliklerin karşısındaki alanın bir kısmına tek katlı, çelik konstrüksiyonlu Kozlu Terminalini de oraya taşıyacak şekilde bir düşüncemiz oldu. Mevcut terminalimizin olduğu yere de 5-6 katlı bir otopark, altına ticaret alanı en üst katına da 500 + 500 bin kişilik iki ayrı salon olsa diye düşündük. Çarşıya da yan yoldan vatandaşımızı çarşıya taşıyacak ya da çarşıdan otoparka taşıyacak nostaljik bir şey yapabilir miyiz diye bir fikir alışverişi yaptık. Bu düşünceyi meclis üyelerimiz, Kent Konseyimiz ve vekillerimizle paylaştım. Şuana kadar yüzde 90 olumlu tepkiler aldık. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Eğer böyle bir uygunluk olursa hem otopark sorunumuzu çözebileceğimiz hem de şuan atıl durumda olan millet bahçesi olarak düşündüğümüz alanın bir kısmını kullanıma açabiliriz diye bir düşüncemiz var.

İnşallah yeni yılla beraber Mithatpaşa Tünellerimiz hizmete girmesiyle beraber çarşı trafiği rahatlayabilecek kanaatindeyiz. Bu seferde Ankara istikametinden şehrimize girişte bir otopark ihtiyacı doğacak. Merkez Atölyesi diye tabir ettiğimiz yerden Enerji-Sa binasının arasından Aziziye Caddesine giren bir yol ve park var. O parkla Merkez Atölyesi arasında da TTK’ya ait bir lojman var. Bu binanın depreme dayanıklılık testleri yapılmasını düşündük. Eğer sıkıntılı bir ortam varsa o tarafa da otopark yapıp şehrimizin İstanbul ve Ankara tarafından giriş istikametlerinde otopark yaparak vatandaşlarımızın ve bizlerin talebi olan otopark isteğini gerçekleştirebiliriz. Sonuçlar ortaya çıkınca gerekli duyuruları yaparız.

Hiç istenmeyen sel felaketlerini Bartın ve Sinop ilimizde yaşadık. Oralarda canlarımız yandı. Vatandaşlarımızda haklı olarak şehirde yaşanabilecek afet konusunda ne gibi tedbir aldık diye soruyorlar. Biz valiliğimiz, AFAD, DSİ Bölge Müdürlüğümüzle bu konuları istişare ediyoruz. İnşallah Rabbim böyle sıkıntıları bizlere göstermez.”

Konuşmaların sonunda meclisin gündem maddeleri okunarak gerekli komisyonlara havale edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi