DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, beraberinde parti yöneticileri ve kurucular kurulu üyeleriyle birlikte Zonguldak’a geldi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, Kurucular Kurulu üyesi eski vali Hasan Canpolat, Kadın Politikaları Başkanı Prof. Dr. Arzu Kılıçlar, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deva Partisi kurucular kurulu üyesi Kadriye Esra Aygün, Seçim İşleri görevlisi Avukat Furkan Arık Zonguldak’ta gazetecilerle bir araya geldi.

Zonguldak il genelinden partilerine şuana kadar internet üzerinden 340 müracaat yapıldığını belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK’TA ÜÇ KİŞİYE KURUCU YETKİSİ VERİLECEK

“Partimizin genel merkez yönetim kurulu üyelerini ve başkanlık divanı seçimini usulüne uygun şekilde dijital ortamda gerçekleştirdik. Teşkilat çalışmalarımızı ise yaklaşık 2 aydır devam ettiriyoruz. Başlangıçta 60 binin üzerinde bize müracaat vardı. Bu 60 bin müracaat üzerinden 18 bölgede farklı komisyonlarda ve 90 kurucu üyemizin tamamının görevlendirildiği bir iş bölümü yaptık. Bizim gurubumuza ise 13. Bölge isabet ediyor. Zonguldak başta olmak kaydıyla Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çorum, Tokat ve Rize 13’üncü bölge içerisinde. Zonguldak il genelinden partimize internet üzerinden 340 müracaat aldık. Yönetici belirleme noktasında dijital ortamda toplantılar gerçekleştirdik. Tüzüğümüz gereği Zonguldak’ta 3 kişiye kurucu yetkisi vereceğiz. Bir tanesi başkan iki tanesi başkan yardımcısı olacak. Önümüzdeki hafta içerisinde 6 tane arkadaşımızı genel merkezimize davet edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, Teşkilat Başkanımız Nihat Ergün Bey ve bizimde içinde olacağımız bir heyet ile birlikte Zonguldak’ta DEVA Partisinin kurucu yetkisini 3 arkadaşımızla paylaşacağız.

ZONGULDAK ÖNEMLİ SİYASETÇİLER YETİŞTİRDİ

Bizler Zonguldak’ın özel yapısını, geçmiş siyasi birikimlerini, göç almış bir vilayet olduğunu ve her şeyden önemlisi taşkömürüne olan sevdası, muhabbeti ile birlikte Türkiye ekonomisine vermiş olduğu katkıları bilen insanlarız. Zonguldak çok önemli siyasetçiler yetiştirmiş bir vilayet. Zonguldak’ın Türk siyasetindeki önemini biliyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki hafta içerisinde ilk kurulan il teşkilatlarından birisinin Zonguldak olmasına gayret sarf edeceğiz. Burada belirlediğimiz isimleri de genel merkezimizle paylaşacağız. Biz sadece Zonguldak’a değil 83 milyonun tamamına ve tüm Türkiye’ye ‘DEVA’ olabilmek için yola çıktık. Bunu da gerçekleştireceğimize olan inancımız tam. Zonguldaklı kendi derdine deva olma iradesini bize yaptığı yoğun başvuru ve nitelikli isimlerle gösterdi. Ben Zonguldaklının sorunlarının farkında olan çok nitelikli bir kitle tarafından DEVA Partisi olarak temsil edileceğine olan inancım tam.

AK PARTİ KURULUŞ FELSEFESİNE AYKIRI HAREKET ETTİ

Biz Ak Partinin kuruluş felsefesinde koyduğu değerlerin tamamının bugün itibariyle de arkasındayız. Ak Partiden kopup DEVA Partisinin içinde olan arkadaşlarım ve şahsım için söylüyorum. Çünkü o gün biz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile yola çıkmıştık. Zonguldaklı madencinin derdiyle dertlenecek onun acısını paylaşacak, ülkede demokrasiyi, adaleti, eşitliği tam olarak ülkenin tamamına yaymak üzere yola çıkmış idik. Fakat sonraki gelişmelerde maalesef öncelikle parti programından sapmalar, tüzük değişiklikleri ve özellikle 2015 senesinden sonra da tüzüğe konulan bir kısım maddelerle de kuruluş felsefesinden ayrı hareket edildi. DEVA Partisi olarak Ak Partiden farkınız nedir derseniz sayın genel başkan kendi görev süresini tüzükle sınırladı ve “Ben sadece 10 yıl görev yapacağım. 10 yılın dışında siyaset benim için bir meslek olmayacak” dedi. Batı toplumlarının Ortadoğu toplumlarından tek farkı birisi göreve geldiği zaman orayı kendi malı gibi hissediyor batıya gittiğiniz zaman bunun bir emanet olduğu bilincinde ve görev yaptığı süre içerisinde bağımsız yargıya hesap vereceğini düşünerek oturuyor. Böyle olunca da çok daha sorumluluklarının bilincinde oluyor. 

ZONGULDAK SİYASET, TİCARET VE SOSYAL OLARAK MAĞDURİYET YAŞIYOR

Zonguldak halkında yılların birikmişliği ve yorgunluğunu üzerinde taşıdığını görüyoruz. Yerin altında var olan zenginliklerini yerin üstüne çıkartmak suretiyle Deva Partisinin tüm ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’a da zenginlikler katacağına ve ekonomik olarak Zonguldak halkının çok daha refah içerisinde yaşayacağına dair inancımız var. Zonguldak halkına en büyük müjdemizde bu olacak. Sadece 83 milyonla değil yeraltındaki kaynaklarıyla ülkemizi ihya etmiş, ülke ekonomisine çok büyük hizmetleri olan Zonguldaklı siyaseten, ticareten ve sosyal olarak bir mağduriyet yaşıyor. İnşallah bu mağduriyetleri DEVA ile birlikte son bulacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi