Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 7. Olağan Kongresini delege ve üyelerin geniş katılımıyla gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 7. Olağan Kongresinde mevcut başkan Şahin Ören delegelerin oylarıyla güven tazeledi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrenin divan yönetimi Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Arzu Kara, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Köksal Tunçtürk’ten oluştu.

ÖREN, “VİCDAN AZABINDAN KURTULSALAR TARİHİN AZABINDAN KURTULAMAYACAKLAR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören: “Biz kimiz; Biz Türk’üz. Biz Atatürk’üz. Biz Cumhuriyetiz. Biz sabırız. Biz vatanız ve biz büyük bir mücadelenin ve büyük bir sevdanın adıyız. Yokluklarla sınanan, ders ücretleri kesilip yandaşlara verilen, liyakatle geldiği devlet makamlarından zorla el çektirilen, hamilelerine süt izni verilmeyen, diyaliz hastalarına Sendikası’ndan dolayı çile çektirilen mülakatların mazlum çocuklarıyız biz. Abdestli olmakla övünenlerin, bir zamanlar ikna odalarına çekilip, sonra ikna odalarını kurarak hesap sorulanlarız biz. Andımızın elimizden alınıp, T.C.leri kaldırılanlarız biz. Çözüm süreci ile inanılmaz kederlere boğulanlarız biz. Yılmadık, yıkılmadık, diz çökmedik hiç dönmedik. Hamdolsun ki bir milim bile sarsılmadık. Onlar sanıyorlar ki; Biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, Bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.

ÖREN, “TEŞKİLATLARIMIZIN EMRİNDE OLACAĞIZ”

Susanlardan olmayacağız. Korkanlardan olmayacağız. Kaçanlardan olmayacağız. Dönenlerden olmayacağız. Mehmet’im başlar yüksekte, ölsek de sevinin eve dönsek de. Sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın elbet bizim elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir. Türk Eğitim-Sen öğretmenlerin sivil Kuva-yi Milliyesidir. Bunu herkes böyle bilmelidir. Birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz. Mücadelemiz daha çetin bir şekilde sürecek. Yine sizlerin hizmetinde olacağız. Hiçbir zaman efendi olmadık her zaman buranın en küçük karınca misali yapı taşı olduk. Bu anlayışımız ve hizmet aşkımız devam edecek. Yine ülkümüzün peşinde olacağız. Sevdamızın peşinde olacağız. Teşkilatlarımızın emrinde olacağız. Biz çok güçlüyüz. İnanın biz bu göründüğümüz kadar değiliz. Biz bir araya geldiğimizde bizden taşlar korkuyor. Ben bunu hissediyorum. Ben bunu Milli Eğitim’de hissediyorum, okullarda hissediyorum, gittiğim her yerde hissediyorum ve bu gücü sizlerden alıyorum.”

Konuşmasının ardından Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle andı ardından yönetimiyle birlikte üzerinde “Atam İzindeyiz” yazan pankart açtı.

DEMİRKÖSE, “ÖĞRETMENLERİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, kongrede yaptığı konuşmada: “Birlik ve beraberliğimiz mazluma umut zalime korku olsun. Öğretenlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Başkanımız öğretmenlerimizin sorunlarını anlattı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bu sorunların tamamını biliyoruz. Öğretmenlerimizin ve bütün kadronun sorunlarını gidermek için gereken mücadeleyi yapıyoruz. Çünkü biz hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Kongreniz hayırlar getirsin. Yeni yönetimin eğitim kadromuz için, eğitim camiamız için, Zonguldak için, ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

BAĞCI, “İSİMLERİMİZ AYRI AMA SOYADIMIZ AYNI”

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bağcı ise, önce ülkemiz diyen bir sendikal anlayışa sahip olduklarını belirterek, “İsimlerimiz ayrı ama soyadımız aynı. Hepimiz Türkiye Kamu-Sen’liyiz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şahin Ören Başkan ve yönetimine başarılı hizmetler yapmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 7. Olağan Kongresinde yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil; Şahin Ören, Hasan Kurt, Murat Taş, Faruk Bulut, Muhammet Başkan, Yusuf Sarıtaş, Sefer Kurmalı.

Denetleme Kurulu; Turan DEMİRALAY, Ali Altay Dağlı, Tarık Arslan, Erhan Çakıcı, Ekrem Zeki Uzun.

Disiplin Kurulu; Murat Yazıcı, Soner Arslanoğlu, Ahmet Altuntaş, Bora Yiğit, Abidin Bayrak. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi