Bölge üniversitelerinin birikimlerini bir araya getirerek, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülke gelişimine katkı sunulması amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısı geçtiğimiz gün Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KBÜ Senato Toplantı Odası'nda yapılan görüşmede, üniversiteler arasındaki akademik iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi için alt kurul oluşturulması, ortak lisansüstü eğitim programlarının açılması, ortak projeler planlanması ve laboratuvar alanlarının ortak kullanılması konuları ile stratejik plan üzerinde duruldu.

Toplantıya, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzzafer Elmas, KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İzzet Açar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun ile KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm katıldı.

Toplantının ardından rektörler, üniversitedeki Demir Çelik Enstitüsü, Kamil Güleç Kütüphanesi, Araba Müzesi ile kampüsü ile Safranbolu başta olmak üzere Karabük'ün doğal ve kültürel alanlarını ziyaret etti.

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Bölge üniversitelerimizin gelişimi için iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir bir gelişim bizim önceliğimizdir. Bu etkinlikte bölge üniversitelerin rektörleriyle bir araya gelerek görüş alışverişlerinde bulunduk. Ev sahipliği için Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a ve emeği geçen diğer herkse teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi