Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesinin bu yıl 5’incisini düzenlediği Ar-ge Proje Pazarı organizasyonuna katıldı.
‘Benim de bir fikrim var’ sloganıyla Kutlubey Kampüsünde gerçekleşen etkinlik, bu sabah açılış konuşmalarıyla başladı. 
Hedefin Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak olarak açıklandığı etkinlikte konuşan Rektör  Özölçer, bölgesel ve ulusal kalkınmada büyük önem taşıyan araştırma, geliştirme, yenilik ve girişimcilik faaliyetlerinin önemli dinamiği haline gelen ar-ge ve inovasyon çalışmalarına günümüzde büyük önem verilmeye başlandığını aktardı. 
Üniversitelerimizin, devletimizin belirlemiş olduğu stratejik hedefler doğrultusunda ortaya koyduğu ar-ge çalışmalarına dikkat çeken Rektörümüz Özölçer, “yükseköğretim kurumlarının Ülkemizin bilim temelli kalkınma anlayışına katkı sunan çalışmalar olması açısından önemlidir ve bu faaliyetler, ülkemizin kendi potansiyelini açığa çıkarmasını sağlama amacına büyük katkılar sunmaktadır” dedi.
Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen Ar-ge Proje Pazarı etkinliğinin söz konusu amaçlara büyük katkılar sunan, yaratıcı fikirlere ilham olan, yeniliğe ve üretime yüksek katma değer sunan bir etkinlik olduğunu dile getiren Rektör Özölçer,  bu tarz etkinliklerin proje fikirlerine sahip üniversite öğrencilerini, araştırmacıları, sanayi ve Ar-ge kuruluşlarını bir araya getirmesi bağlamında da büyük bir önem arz ettiğini aktardı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi