Zonguldak’ta yapımı devam eden Mithatpaşa Tünellerindeki çalışmalar gerek Uzunkum mevkiinde fore kazık çakma, tünel hazırlık imalatları, ve gerekse Kilimli ilçesi yönündeki patlatma yöntemi ile devam ediyor.

AK Parti İl Başkan yardımcısı Muammer Avcı yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamasında, “Toplam uzunlukları 200’er metre olacak olan T-0 tünellerinin Kilimli - Zonguldak yönündeki sağ tüpte bugün itibari 15 metre ilerleme kaydedilirken, sol tüpte 6 metre ilerleme kaydedildi.

Bugün yönetim kurulu ve şantiye şefleri ile bir araya geldiğimizde, başlangıçta karşılaşılan sert zeminin yavaş yavaş orta sert zemine döndüğünü, bu zeminde devam edildiği sürece imalatın programlandığı gibi devam edeceğini belirttiler.

Diğer yandan Mithatpaşa T-2 tünelleri, İkinci makas mevkiinde yapılacak olan çok yönlü köprülü kavşak imalatı, Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolu projesi ile eş zamanlı olarak bitirilmesi yönündeki çalışmalar devam ediyor. Zonguldak’ta yapılan tüm projeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi