Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, şubelerine gelen yardımları Vefa Sosyal Destek Gurubu ile birlikte Zonguldak il geneline dağıttıklarını belirtti.

Ergenç, Türk Kızılay Genel Merkezinden 7 ton kıyma, kavurma ve 870 koli gıda yardımıyla birlikte durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine kişi başı 4 yüz TL dağıtılmak üzere 4 yüz 74 bin 8 yüz TL para geldiğini söyledi.

KYK karantina yurdunda kalan vatandaşlara üç öğün yemek verdiklerini ifade eden Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

EKSİKSİZ HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

“Türk Kızılayı, 60 vilayetimizde bulunan 127 tane KYK yurdunda karantinada kalan vatandaşlarımıza her gün 3 öğün yemek vermektedir. Zonguldak’ta KYK Nesibe Hatun Yurdumuzda karantinada bulunan vatandaşlarımıza 30 gönüllü Genç Kızılay gönüllüsü kardeşlerimizle birlikte 3 öğün yemeklerini veriyoruz. Aynı zamanda başka ihtiyaçları varsa onları da karşılıyoruz. Hiçbir eksik olmadan hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Yardım kısmında ise bilindiği gibi Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş önderliğinde Vefa Sosyal Destek gurubumuzu kurduk. Gelen yardımlarımızı Vefa Sosyal Destek Gurubumuza aktarıyoruz orada arkadaşlarımız tüm yardımlarımızı Zonguldak’ımıza dağıtıyor.

YARDIM PARALARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN HESABINA YATIYOR

Bu sene Türk Kızılay Genel Merkezimizden 7 ton kıyma ve kavurma ile 870 koli gıda geldi. Durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize kişi başı 4 yüz TL dağıtılmak üzere 4 yüz 74 bin 8 yüz TL para geldi. Biz bu paraya el sürmüyoruz ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin isimlerini Vefa Sosyal Destek gurubumuzla birlikte belirleyip hesaplarına yatırıyoruz. 870 koli haricinde içerisinde çocuklarla ilgili olan 876 çocuk paketimiz geldi. Zonguldaklı kardeşlerimizden rica ediyorum eğer ailemizi, eşimizi, çocuğumuzu, dostlarımızı, anne ve babamızı seviyorsak herkes evde kalsın. İnşallah bu zor günlerimizi Allah’ın izniyle en kısa zamanda atlatacağız ama evde kalmaya riayet edelim. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.”

Ergenç, konuşmasına Türk Polis Teşkilatının 175’inci yıl dönümünü kutlayarak son verdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi