Kilimli'de tartışmalara neden olan balıkçı barınakları yıkımı için Kaymakamlık balıkçılara tebligat göndermişti. Balıkçılar ise bunun üzere Zonguldak İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açtı. 12 Eylül'de görülen davada, mahkeme taraflardan ilgili belge ve bilgileri mahkemeye sunması için süre verdi.

Ancak sabah saatlerinde iş makineleri gelerek Kilimli Balıkçı barınaklarını yıkmaya başlaması sonucunda polis ve balıkçılar karşı karşıya geldiler.

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde kaymakamın emriyle yıkılmak istenen balıkçı barakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Barınakların yıkılmasının “vandallık” olduğunu söyleyen Keleş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak mahkemelerince henüz karara bağlanmamış olmasına rağmen, balıkçı barınaklarına yıkım ekibi göndermek nasıl bir akıl tutulmasıdır. Bu özgüveni kim aldıkları aşikardır. Siz yıkın, mahkeme arkanızdan gelir diyen bir bakan olursa, siz yıkın mahkeme kararı olmasada olur diyen bir belediye başkanıda olur.

Maelesef adaletin, hukukun göz ardı edildiği, kanunların yok sayıldığı bir dönem içerisindeyiz. Belediye Başkanı meydanda yok, şerefli Türk Polisi vatandaşla karşı karşıya bırakılmış halde. İlçe Başkanımız olay yerinde vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi