25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü farkındalık etkinliği kapsamında Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sergi açıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü farkındalık etkinliği kapsamında il genelinde faaliyet gösteren Karaelmas Kadın Kooperatifi, Kdz. Ereğli Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi ve Devrek Güneşi Kadın Kooperatifi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ürünlerini sergilediler.

Sergi açılışına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Veli Köktürk ve kadınlar katıldı.

Açılış sonrası sergiyi gezen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, şunları söyledi: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik değişik etkinliklerle bunun öneminin ifade edildiği bir gün. Bugün vasıtasıyla değişik etkinlikler yapılıyor. Açılışını yaptığımız bu sergide onlardan birisi ve kadınlarımızın kurduğu kooperatiflerde bugüne kadar ürettikleri ürünlerin sergilenmesiyle ilgili. Kadın Kooperatiflerimizi tebrik ediyoruz. İlimizde dört tane kadın kooperatifimiz var bugün burada üç tanesinin ürünleri tanıtılacak. Ben şiddete sıfır tolerans mantığı ile bir yıl diliyorum.” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi