Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularının Aziz Nesin'in anısına sahneleyeceği 'Memleketin Kısmeti' adlı oyun, 28 Kasım 2019 Perşembe günü saat 20.00'de Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde tiyatro severlerle buluşacak. "İyi ki gelmişim, iyi ki izlemişim" dedirtecek bir oyun.

İki perdelik, müzikli, güldürü oyununda, Aziz Nesin'in yaşamı, başından geçen ilginç olaylar ve günümüz memleketi anlatılıyor.  Nazım Hikmet'in söylediği gibi, "Hoca Nasreddin gibi ağlayıp, Bayburtlu Zihni gibi gülerek" hepimiz adına memlekete bakıyor Ankara Ekin Tiyatrosu. Ülkemize, bireysel ve toplumsal hayatlarımıza pencereler açmaya çalışırken, derinlerde yatan gerçekleri düşündürecek, tartıştıracak, bizi bizle yüzleştirecek bir platform yaratmanın peşine düşülüyor Memleketin Kısmeti oyununda. Oyunun yazarı Haluk Işık, şöyle diyor, "Dün söyledikleriyle, yazdıklarıyla yaptıklarıyla memlekete ve hayatlarımıza damga vuran Aziz Nesin, bugün yaşıyor olsaydı ne söylerdi, ne yazardı, ne yapardı? 'Memleketin Kısmeti' bu sorunun peşine düşerek, Aziz Nesin'in gözünden, sözünden ve kaleminden bireysel ve toplumsal hallerimizin fotoğrafını çekmeyi hedefliyor."

Büyük bir beğeni ve ilgi toplayan tiyatroda simge olmuş Ankara Ekin Tiyatrosu bu oyunla birlikte 10. kez Çaycuma’ya gelmiş olacak. Oyun, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve Çaycuma Belediyesi katkılarıyla sahnelenecek.

Tür: Müzikli Komedi, Yapımcı: Faruk Güvenç, Yazan: Haluk Işık, Yönetmen: Murat Atak, Sahne Tasarımı: Ali Cem Köroğlu,  Koreografi: Cihan Yöntem, Beste: Kemal Günüç, Reji Asistanı: Ceren Saraçoğlu

Oyuncular: Işıl Poyraz, Bülent Ateşoğlu, Koray Ergün, Suat Ülhan, Murat Ercanlı, Mehmet Ercanlı, Mehmet Yılmaz, Murat Demirbaş, Burcu Oktav, Ersen Ocak

Oyunun biletleri Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, ADD Çaycuma Şubesi, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi Kültür Cafe, Ecrin Kitap, HAS Fırın, Timya Cafe, Mocha Cafe ve Filyos Hürriyet Kültür Merkezi'nden temin edilebilir.

Editör: Haber Merkezi