Çevre ve enerji verimliliği bilincinin arttırılması amacıyla; "Temiz Okul Temiz Enerji Projesi Kapsamında Eğitim ve Teknik Destek" işbirliği protokolü imzalandı.

Zonguldak Valiliği toplantı salonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdür vekili Şenol Ayyıldız arasında imzalandı.

İmzalanan protokol ile ilgili Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde başlattığı çevre dostu bin okul projesi kapsamında ilimizde her ilçede birer tane olmak üzere 8 okul tespit edildi. Bu okulların fiziki yapıları bakanlıkça uygun hale getirilecek. Eğitim yine yönetici, öğretmen, öğrenci eğitimleri İlimizde Çevre; Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzce sayın valimizin başkanlığında imzalanan protokol çerçevesinde Çevre Mühendisi, Elektrik Mühendisi ve ilgili uzmanlarca bu eğitimlere başlanacak ve projeler bitimine kadar sürdürülecek” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür vekili Şenol Ayyıldız, “İmzalanan protokol 1 yıl sürecek. Bu yıl içerisinde belirlenen 8 okula sıfır atık çevre ve iklim değişikliği konularında hem öğrencilere hemde öğretmenlere eğitim verilecek. Ayrıca temiz enerji konusunda da destek sağlanacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi