Devrek Belediyesi yaptırdığı mescit’e Devrekli Milli Mücadele kahramanı Hacı Abdullah Sabri Efendi’nin adını verdi.

Devrek’in Eski Terminal Alanı’nda belediye tarafından yaptırılan mescite Eski Devrek Müftüsü, Milli Mücadele kahramanı ve İlk Meclis’te Bolu Milletvekili olarak yer alan Devrekli “Hacı Abdullah Sabri Efendi”nin adını vererek onu bir kez daha ölümsüzleştirdi.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Hacı Abdullah Sabri Efendi’nin Milli Mücadele yıllarında Devrek’te halkın milli mücadelenin yanında yer alması konusundaki çalışmalarıyla bölgede iz bırakmış önemli şahsiyetlerden biri, olduğunu vurguladı.

Başkan Bozkurt şöyle konuştu:

“Bilindiği gibi Abdullah Sabri Efendi bölge halkını Milli Mücadele saflarına kazandırmak için aktif rol almıştır. ‘Şimdi ise alacağınız karar ve çekeceğiniz telgrafla kadınımız, kızımız, topumuz, tüfeğimizle Mustafa Kemal‟in yanında yer almalıyız… Vatan elden gidiyor. Hep beraber kurtaracağız.’ söylemleriyle milli heyecanın insanımıza yansıtarak Milli Mücadele’nin önemli şahsiyetleri arasında yer almıştır. Kendisini minnet ve şükranla anıyoruz. Onun adını ilçemizde yaşatmayı kendimize bir görev bildik ve yaptırdığımız mescite onun adını vererek daha da kalıcı kalmasını sağladık.” dedi. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi