Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, geçtiğimiz hafta ilçesinde meydana gelen sel afetinde zarar gören vatandaşlarının yaralarını sarmak adına gece-gündüz demeden çalışıyor.

Afetin yaşandığı bölgede gerçekleştirilen çalışmalara katılan ve vatandaşlarını hiç yalnız bırakmayan Öztürk, “Yaraları en kısa sürede sarmak adına gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

“İlçemiz çok yoğun bir yağış aldı. Bazı evlerimiz su altında kaldı. Burada sevindirici olan can kaybımızın olmamasıdır. Bu afette en fazla zarar gören Roman kardeşlerimiz oldu. Gaziler Deresinin taşmasıyla beraber o bölgede yaşayan Roman vatandaşlarımızın evlerinde maddi hasar meydana geldi. Gökçebey ilçe merkezinden geçen Agusto Deremiz var bu derede çok yükseldi ama daha önce yaptığımız çalışmaların sonucu dere suyu ilçemizi teğet geçmiş oldu. Can kaybının olmamasından çok sevinçliyim ama Roman vatandaşlarımız için üzüntülüyüm. Roman kardeşlerimin eşyaları selde zarar gördü ve eşya ihtiyaçları var. Evlerinde iğneleri dahi kalmadı. Şuanda devletimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz ile birlikte Roman vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Konutlarıyla ilgili önümüzdeki günlerde çalışmamız olacak. Onları konutlarına kavuşturmak adına devletimizle bir çalışma yapacağız. İnşallah böyle bir afeti bir daha yaşamamak için önlemlerimizi alacağız, yapılması gereken barajlar, setteler, köprüler var. Yaraları en kısa sürede sarmak adına gece-gündüz çalışıyoruz. Yaralarımızı sarmak adına yanımızda olan herkese özelliklede çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi