Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda yapıldı.

Zonguldak Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Toplantıda 8 madde görüşüldü.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “Bitlis Tatvan’da meydana gelen helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden 11 Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Alan’ın konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Gündemde yer alan; İşletme Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü’nden gelen yazılar tek tek okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan; Yayla Mahallesi Fener mevkiinde sokak sağlıklaştırması ve çevre düzenlemesi yapım işleri için İller Bankası’ndan 4 milyon TL şartlı hibe ve 6 milyon TL kredi alınması ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da iş ve işlemlerin yürütümü için Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu.

Okunan rapor hakkında söz alan CHP Grup Başkan vekili Atınç Kayınova,  Zonguldak’ın göz bebeği olan Yayla Mahallesi Fener mevkiinin güzel bir görünüme kavuşması temennisinde bulunarak, Belediye Başkanı Alan’a yetki verdiklerini belirtti.

ALAN: “FENER SEMTİ MUAZZAM GÖRÜNEBİLECEK ALANA KAVUŞACAK”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konu hakkında yaptığı konuşmada; Fener mevkiinin Zonguldak’ın çok güzide bir mahallesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çok güzide bir mekan ama ne yazık ki, yıllardır yeterli derecede değer verilmediği için ne yazık ki bakımsız kaldığını üzülerek hepimiz gözlemliyoruz.  Arkadaşlarımız gerçekten en hassas şekilde emek verdiler, hepsine buradan teşekkür ediyorum. Atınç Bey’in dediği gibi de ihaleye çıkıldığı zaman her anlamı ile zaten hem sizlere, hem de vatandaşlarımıza çok şeffaf şekilde duyurulacak ve Fener semti hak ettiği rekreasyon anlamında oradaki vatandaşlarımız, şehir dışından gelen insanların bile çok daha kaliteli vakit geçirebileceği ve daha muazzam görünebilecek bir alana kavuşacak. O yüzden kimsenin burası ile ilgili tereddüttü olmasın. Dediğim gibi çok hassas şekilde kaldırımlarından, taşlarına kadar, ağaçlara kadar korunarak eski gözetilerek, dokusuna en ufak temas edilmeden hassas bir proje geliştirildi. İnşallah tez vakitte de ihalesini yapar, bir an önce yapımına başlanır, vatandaşlarımızın hizmetine sunarız.”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Nisan ayı ilk toplantının 1 Nisan 2021Perşembe günü yapılması önerisi oy birliği ile kabul edildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi