Zonguldak Baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu ve yönetimi Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Zonguldak Baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu ve yönetimi Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Başkan Derya Akbıyık, yönetimi ve gazetecilerle bir araya geldi.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Zonguldak Barosu hem ilimiz hem de bizler için çok önemli. Yakın zamanda adli yıl açılışı yapıldı bu vesileyle tüm avukatlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Zonguldak Baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLANLARIN AVUKATLIK YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL!

“Cumhurbaşkanımızın “terör örgütü üyesi olan avukatların mutlaka meslekten men edilmesi gerekiyor” yönünde tavsiyeleri oldu. Zaten terör örgütü üyesi olanların avukatlık yapması mümkün değildir. Fetö terör örgütünden mahkum olanlar bizde de etkin pişmanlıktan istifade etsede, hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilse dahi disiplin kuruluna sevk edilmek suretiyle meslekten men kararı verilmektedir. Bizce bu konuda bir yasal düzenleme yapılmasına bir gerek yok. Çünkü avukatlık kanununun 5. maddesi çok açık. Ayrıca avukatlık kanununun 134-135-136’ncı maddeleri de hangi hallerde cezalar verileceğini net olarak ifade etmiş. Bu nedenle herkes müsterih olsun. Terör örgütü üyesi olan herhangi bir avukat aramızda olamaz. Mesleğimiz vatanını, milletini seven insanların oluşturduğu bir kuruluştur.

HAYATA DOKUNAN EN ÖNEMLİ KURUMUZ!

Hukukun üstünlüğü diye bir kavram var. Hukukun üstünlüğü aslında hepimizin hayatının güvencesidir. Baroları çoklu barolar haline getirmek isterken yasayı değiştirmek istediler. Bizde dedik ki; Baroların kuruluş kaynağı kanun değildir doğal hukuktur. İnsanların zamana ve mekana bağlı olmayan eşitlik, özgürlük, yaşam hakkı gibi hakları savunmak üzere avukatlara bu yasayla görev olarak verilmiştir. Bunlar son derece kıymetli, insanın doğuştan var olan hakları bunlar. Barolar belki kamu kuruluşu görevini yapıyor ama görevini yaparken bütün insanların hayatına dokunan bazı şeyleri de beraberinde yapıyor insan hakları ve hukukun üstünlüğü bağlamında. Bizleri fark etmelisiniz çünkü biz hayata dokunan en önemli kurumuz. İnanın hiçbir kurum barolar kadar hayata dokunmuyor.

AVUKATLIK MAYIN TARLASINDA ÇALIŞMAK GİBİ!

Avukat-Vatandaş ilişkisi avukatın kendi kabiliyetine bağlı olan bir şeydir. Avukatlık son derece düzgün davranış özellikleri olan insanların icra ettiği bir meslektir. Meslektaşlarım diye asla avukattan kaynaklı bir şey olmaz gibi bir ifade kullanmak istemiyorum çünkü bizde belli şartları taşıyanlar avukatlık yapabilir. Belli şartları olmayanlar avukatlık yapamaz. Karşınızda güven duyulmayan bir işlem olduysa baro var, disiplin var tatmin olmazsanız barolar birliğine itiraz hakkınız var. Avukat arkadaşlarımız mesleklerini icra ederken çok büyük titizlik gösteriyorlar. Açıkçası avukatlık mayın tarlasında çalışmak gibi! Beşeri hatalarımız bile bize çok ağır olarak dönebilir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi